To je to što me zanima!

Kijev o ruskim tvrdnjama o ukrajinskom napadu u Rusiji: 'Ovo je namjerna provokacija'

Ruske vlasti su javile da se ukrajinska "skupina za izviđanje i sabotažu" infiltrirala u područje Brijanska, u selo Ljubečane te da su otvorili vatru na jedno vozilo i pritom ubili jednog stanovnika i ranili dijete
Vidi originalni članak

Ured ukrajinskog predsjednika u četvrtak je tvrdnje Rusije o upadu ukrajinskih "sabotera" u pogranično rusko područje nazvao "namjernom provokacijom" Moskve.

- Priča o saboterskoj skupini u Rusiji je klasična, namjerna provokacija. Rusija želi preplašiti svoje stanovništvo kako bi opravdala svoju invaziju na Ukrajinu - objavio je na Twitteru Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

TRAŽI DA POŠTUJU POVELJU UN-A Šefica njemačke diplomacije: 'Kina ima zadatak zauzeti se za svjetski mir i ne podržavati rat'

Podoljak je dao naslutiti da je incident o kojem su izvijestile ruske sigurnosne službe i lokalni guverner Brijanska povezan s akcijom ruskih "partizana" - militanata koji primjenjuju gerilske metode borbe.

Također je rekao da "partizanski pokret u Rusiji jača i postaje sve agresivniji".

Ruske vlasti su javile da se ukrajinska "skupina za izviđanje i sabotažu" infiltrirala u područje Brijanska, u selo Ljubečane te da su otvorili vatru na jedno vozilo i pritom ubili jednog stanovnika i ranili dijete.

NOVI START Moskva: 'Suspendirali smo nuklearni pakt jer ga je SAD koristio za pomoć Kijevu'

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su događaji u Brijansku "teroristički napad" i dodao da se poduzimaju mjere kako bi se uništili "ukrajinski teroristi" koji su izvršili prekogranični napad.

Ruska pogranična područja su od početka rata u više navrata bila mete bombardiranja, ali ruske vlasti rijetko spominju sabotaže.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • SaSvimaSamSuper 02.03.2023.

    Laž je ruski državni interes.

Komentiraj...
Vidi sve komentare