To je to što me zanima!

Kijev poziva Bruxelles da uvede jedanaesti paket sankcija Rusiji

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Oleh Nikolenko rekao je da je Kijev zahvalan na mjerama koje je Bruxelles dosad donio
Vidi originalni članak

Kijev je u četvrtak pozvao Europsku uniju da "što prije moguće" pripremi jedanaesti paket sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Oleh Nikolenko rekao je da je Kijev zahvalan na mjerama koje je Bruxelles dosad donio, no da deseti paket usvojen prošlog mjeseca nije zahvatio ruski nuklearni i IT sektor.

"Činjenica je da Rusija još uvijek ima pristup ogromnim financijskim i tehnološkim resursima", rekao je NIholenko, procjenjujući njihovu vrijednost na stotine milijuna dolara.

TENZIJE NA VRHUNCU Putin: Nacistički teroristi pucali su na civile u Rusiji! Kijev: To su laži, žele uplašiti stanovništvo

"Zbog toga nije vrijeme za ublažavanje pritiska sankcija dok se u srcu Europe nastavlja rat".

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Josep Borrell prošli mjesec je rekao da će Unija nastaviti uvoditi sankcije Moskvi "koliko god bude potrebno".

NOVI START Moskva: 'Suspendirali smo nuklearni pakt jer ga je SAD koristio za pomoć Kijevu'

Deseti paket uveo je stroža izvozna ograničenja robe dvostruke namjene, kao i mjere protiv subjekata koji podupiru rat, šire propagandu ili Rusiji isporučuju dronove.

U deseti paket zbog protivljenja dijela članica nije uključen ruski nuklearni sektor.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • titin pionir 03.03.2023.

    Do prije dva mjeseca nisi mogao dobit umjetno gnojivo ,a gdje ga bilo 1000 EURA tona odnednom prepune trgovine umjetnog gnojiva iz Majčice Rusije .Jel to 11 paket sankcije ili nas Rusi spašavaju da europa ne ostane gladna 

  • blleee 03.03.2023.

    Nemojte vise sankcije nametat jer necemo imat sta jesti. Sad prekrivaju " mjere vlade" a sta onda poslje mjera, placa ode na je dobri kupovinu za frizider.

  • ravno1 02.03.2023.

    Ako Von Der Layenica i društvo donesu i 11. PAKET mjera, podignuti ću optužnicu protiv njih i svih takozvanih EU 'vođa' koji podržavaju to sr*nje. Naime, još nakon prvog Layeničinog paketa, daske colerice su skočile na 2.700 kuna po metru kubnom iako sam ih prije početka rata plaćao po 1.600 kuna. Prije cca 3 mjeseca (provjereno i prije 7 dana), daske colerice, muralići 80 x 50 i krovne lajsne 50 x 30, su po 5.250 kuna po metru kubnom. Nakon 11. paketa ja ću jednostavno poludjeti. Već vidim sebe kako idem na PTSP terapije. Bojim se da mi nema spasa. A sve zbog jednog neiživljenog komičara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare