To je to što me zanima!

Kim najavio denuklearizaciju, što bi na to rekli tata i djed?

Kimov djed i tata marljivo su radili i odricali se da dobiju a-bombu. Mladi Kim ne kani ići dalje. Kim je najavio prekid pokusa, što je dobar početak koji treba voditi uništenju korejskih nuklearnih projektila
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja odlučila je obustaviti sve nuklearne pokuse i zatvoriti glavni poligon za testiranje.

Ovo je vrlo dobra vijest za Sjevernu Koreju i svijet - veliki napredak! Veselimo se sastanku s Kimom, napisao je Donald Trump na Twitteru.

Kimov djed (koji je započeo eksperimente) i otac (koji ih je nastavio) sigurno roštiljaju u grobu, gledajući sinovu kolebljivost i Trumpovo oduševljenje, no oni su u ovom slučaju nemoćni. No pod pojmom denuklearizacija dvije države ne podrazumijevaju isto. Za SAD je denuklearizacija “cjelovita, provjerljiva i nepovratna demontaža sjevernokorejskog programa”. Za Sjevernu Koreju to znači prekid nuklearnih eksperimenata, ali ne i uništenje nuklearnog bojeva arsenala. Za Kima denuklearizacija se odnosi na cijeli poluotok, koji uključuje Južnu Koreju, izjavio je CNN-u u ožujku David Maxwell, umirovljeni pukovnik specijalnih snaga SAD-a.

Ovo nije prvi Kimov flert s denuklearizacijom. Ipak, to je prvi korak u pravom smjeru. Uspije li u ovom, to će biti veći uspjeh za Trumpa nego za Kima.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Hrvat300 27.04.2018.

    Koliko čovjek mora biti glup da obustavu testiranja ovako shvati.Bože sačuvaj.Objavili su obustavu testiranja a ne i uništavanje svojih nuklearnih raketa i projektila.Nuklearne bombe imaju,a imaju i interkontinentalne balističke projektile tako da im daljnja testiranja i nisu potrebna.Postali su nuklearna sila a sad će dobiti i ukidanje sankcija,a koje im do sada sudeći po svim dokazima,nisu učinile ama baš ništa.

  • Hanss_1 22.04.2018.

    Rekli bi da je šu

  • strypi 22.04.2018.

    Rekli bi:"Bravo sine, napokon netko pametan u familiji. Al, sto pobi ujaka, ministra i buraza".

Komentiraj...
Vidi sve komentare