To je to što me zanima!

Kim po prvi puta od kada je na vlasti putuje u stranu državu?

Prošlog tjedna je ruski ministar vanjskih poslova rekao da je Rusija pozvala Kim Jong-una na obilježavanje 70. godišnjice kraja Drugog svjetskog rata 9. svibnja
Vidi originalni članak

Rusija je objavila da je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un prihvatio posjet Moskvi u svibnju, izvijestila je sjevernokorejska agencija Yonhap, a piše BBC.

Ako se stvarno i dogodi, bit će to prvi posjet Kim Jong-una nekoj  stranoj državi otkad je krajem 2011. godine preuzeo kormilo Sjeverne Koreje.

Prošlog tjedna je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao novinarima da je Rusija pozvala Kim Jong-una na obilježavanje 70. godišnjice kraja Drugog svjetskog rata 9. svibnja. Dodao je da su "prvi signali iz sjevernokorejske vlade bili pozitivni" na poziv za posjetom.

Ipak, njegov dolazak još nije 100% siguran

Iz ureda ruskog predsjednika novinskoj agenciji Yonhap su potvrdili da je čelnik Sjeverne Koreje među čelnicima 20 država koje su potvrdile svoje planove za dolazak na proslavu. No, u potvrdi se Kim Jong-un ne spominje imenom pa je moguće i da će netko drugi od čelnika komunističke države otići u Moskvu. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Satnik Dušan Jugović 29.01.2015.

    Baš su slatki, Putin i Kim, kak taubeka dva. Još da si pozovu Tsiprasa pa mogu postaviti crveni transvestitski kabare.

  • Jeronim Beethoven 29.01.2015.

    Neka svatko pogleda sebe, svoju okolinu i svoj život pa neka onda sudi o drugima. To su dva predsjednika iz dvije vojno vrlo moćne države i trebali bi to respektirati.

  • gvendilin2 28.01.2015.

    A što nije njegov sin studirao u Mostaru,, tako je bar bila reportaža?

Komentiraj...
Vidi sve komentare