To je to što me zanima!

Kina bijesna: Američki brodovi prošli su pored njihovih otoka

SVE JE LEGALNO: SAD su priznale da je njihov brod prošao Sjevernim kineskim morem i kažu da je sve u skladu s međunarodnim zakonima jer su otoci umjetni
Vidi originalni članak

Kineske vlasti osudile su prolazak američkog razarača USS Lassena pokraj njihovih umjetnih otoka u Sjevernom kineskom moruKina tvrdi da je prolaz na manje od 12 nautičkih milja od otoka Subi i Mischief bio ilegalan i da je prijetnja kineskom suverenitetu.

SAD su priznale da je njihov brod prošao onuda i kažu da je to bilo u sklopu njihovog programa 'Sloboda navigacije' te da je sve u skladu s međunarodnim zakonima jer su otoci umjetni i oko njih ne vrijedi pravilo o 12 nautičkih milja koje se računaju kao teritorijalne vode. 

Kina je pak poručila da će 'odlučno odgovoriti na sve provokacije' te da su američke brodove pratili i upozorili, a kinesko ministarstvo vanjskih poslova uručilo je protestnu notu američkom veleposlaniku.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Tom 64 28.10.2015.

    Ovi amerofobi bi podržali kineze i kad bi u Jadranu napravili umjetne otoke, samo da napakoste amerikancima pa makar i na naš račun.

  • Petar1404 28.10.2015.

    sve je legalno kad njima odgovara, kad ne, onda je to kršenje UN rezolucija i sl. smak svijeta!

  • Almighty 28.10.2015.

    Trebali bi i mi izgraditi negdje na Tihom oceanu, daleko odavde, umjetni otok i onda se naljutiti na Amere do te mjere.....pa da ja malo nabacim kamena s ramena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare