To je to što me zanima!

'Kina i Rusija žele potkopati sigurnost i napredak Amerike'

"Kina i Rusija žele stvoriti svijet koji je antiteza vrijednostima i interesima Sjedinjenih Država", navela je Bijela kuća u dokumentu koji određuje "Strategiju nacionalne sigurnosti"
Vidi originalni članak

Kina i Rusija rade na štetu interesa Sjedinjenih Država, navela je Bijela kuća u dokumentu koji određuje "Strategiju nacionalne sigurnosti", čije će glavne linije predstaviti američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak.

"Kina i Rusija prkose moći, utjecaju i interesima Amerike i pokušavaju potkopati sigurnost i napredak Amerike", navodi se u tom dokumentu.

"Kina i Rusija žele stvoriti svijet koji je antiteza vrijednostima i interesima Sjedinjenih Država", piše u dokumentu od šezdesetak stranica.

Kina je optužena da želi izgurati Sjedinjene Države iz Azijsko-pacifičke regije.

"Rusija pokušava oslabiti američki utjecaj u svijetu i stvoriti podjele s našim saveznicima i partnerima", dodaje se u tekstu.

Peking je naveo da se nada da će pridonijeti poboljšanju povjerenja između Kine i Sjedinjenih Država.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova  Hua Chunying je rekao da "brojni elementi dokazuju da su gospodarski odnosi između dvije zemlje povoljni".

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Voltaire_ 19.12.2017.

    ??????. Ovo je zabrinjavajuce :))))))

  • ichbin2 19.12.2017.

    neš ti naslova... a kad amer potkopava i pljačka ostatak svijeta kroz ratove i ekonomiju, nikom niš. kaj bi ja sad trebao bit zabrinut radi rusa i kineza? dapače... treba im i pomoć ako je ikako moguče, a sigurno bi se i manje ratovalo po svijetu

  • arwin 19.12.2017.

    Ne, nego bi Rusi, Kinezi i ostali trebali raditi na dobrobit USA kao što su do sada to i činili. Američko carstvo je na umoru i zbog toga mu sluge otkazuju poslušnost. Prirodni zakoni na djelu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare