To je to što me zanima!

Kinezi žele graditi tvornicu za čak 600 radnika u Koprivnici

Izaslanstvo kineske kompanije u četvrtak dolazi u Koprivnicu na razgovore o mogućnosti da upravo ovdje sagrade tvornicu glutaminata, koji je sastojak Vegete
Vidi originalni članak

Šef Uprave Podravke, Miroslav Vitković otkrio je za Večernji list kako je na pomolu jedna od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina. Naime, kineska kompanija koja 25 posto svjetskog tržišta glutaminata namjerava otvoriti proizvodnju u Europi. 

Izaslanstvo te kompanije u četvrtak dolazi u Koprivnicu na razgovore o mogućnosti da upravo ovdje sagrade tvornicu glutaminata, koji je sastojak naše Vegete. Riječ je o ulaganju od oko 100 milijuna dolara, a otvorene su dvije opcije - da sami sagrade tvornicu ili da to naprave u partnerstvu s nama, otkrio je Vitković.

>>> Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 24

  • cume24 27.04.2011.

    ljudi nenadajte se nicem dobrom sto se radnih mjesta tice to ce bit jeftina radna snaga koja ce se razvaljivati od posla za 1500 kuna na probnom radu,kad istekne probni otpuste zaposle novu probnu grupu i tako u krug,kao beneton i ostali sto rade

  • KatarinaPiskor 26.04.2011.

    neznam zašto se posvuda piše i govori " KUPUJMO I KONZUMIRAJMO HRVATSKO" a sada će nam preuzeti našu Podravku Kinezi

  • baldrick_1 26.04.2011.

    Meni bi ovo bilo super da se gradi nešto za zdravlje ljudi. Glutaminat je otrov. Kinezi ga stalno koriste u spravljanju jela, jer im je većina namirnica bezukusna, pa moraju pojačati okus. Ja Vegetu ne koristim ni pod razno. Dovoljno mi je drugih otrova koje htjeli ne htjeli unesemo u sebe. I zato - dajte neka nam Kinezi otvore tvornicu nečeg zdravijeg i zaposle ljude, pa da im svi budemo zahvalni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare