To je to što me zanima!

Kirgistan: Ubijeno 46 ljudi u divljanju, na ulici i vojska

Sukobi između Kirgistanaca i Uzbekistanaca su prerasli u divljanje po Oshu. Ubijeno je 46 ljudi, a vlada je poslala vojsku da na ulice uvede red
Vidi originalni članak

Najmanje 46 je poginulo u petak u etničkim sukobima Kirgistanca i Uzbekistanaca u drugom najvećem gradu Kirgistana, Oshu. Ovo su najgori sukobi , otkad je u travnju svrgnut predsjednik Kurmanbek Bakijev. Privremena vlada objavila je izvanredno stanje nakon što su se stotine mladih sukobili pištoljima, čeličnim šipkama i čitavu noć podmetali požare diljem grada. Ozlijeđeno je više od 640 ljudi, a u bolnicama je završilo njih 420. Vlada, na čelu sa Rozom Otunbajevom, poslala je vojnike i oklopna vozila kako bi ugušila nemire. Sukobi su izbili i u  glavnom gradu Bišeku, udaljenom oko 300 kilometara od Osha, što je izazvalo strah od još većih nemira. Europska unija će u Kirgistan poslati posebnog poslanika. Rekli su da i dalje podupiru privremenu vladu te dodaju da bi napori svih u državi trebali biti usmjereni na ustavni referendum i parlamentarne izbore u listopadu.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • 23.01.2022.

    Grozno

  • edisamra 11.06.2010.

    Russija radi svoj poso ko sto radi i sa Bosnom preko Srba i sto je pokusala sa HR opet preko Srba. A EU ce poslati izaslanika ha ha ha. poznata prica.

  • iluminat 11.06.2010.

    Izgleda da mi ipak trebamo biti sretni što se naša divljanja uglavnom svode na stadione. I oni kao i mi imaju problema sa neiživljenom mladeži.

Komentiraj...
Vidi sve komentare