To je to što me zanima!

Kirurge bjelovarske bolnice vratili su natrag na posao

Kirurzi su preko odvjetnika Vladimira Gredelja uspjeli dokumentirati da su na vrijeme dostavili dokaz kojim odustaju od najave da će dati otkaz
Vidi originalni članak

Upravno vijeće bjelovarske Opće bolnice odlučilo je u srijedu na sjednici vratiti četvoricu kirurga na posao nakon što su se žalili na otkaze. Darku Koščaku, Anti Nekiću, Željku Štivuću i Milanu Kovačiću je 1. rujna raskinuti ugovor o radu jer nisu navodno povukli svoje otkaze, ako se ne raspiše natječaj za ravnatelja. No, oni su preko odvjetnika Vladimira Gredelja uspjeli dokumentirati da su dan ranije dostavili dokaz kojim odustaju od otkaza. Svih 10 kirurga najavilo je da će 1. rujna dati otkaz ukoliko se ne raspiše natječaj za ravnatelja. No, njih šestero je do 31. kolovoza poništilo tu odluku, a preostala četvorka koja je dobila otkaze tvrdila je da su također povukli otkaze te nastavili dolaziti u bolnicu. Ostaje pitanje kako će kirurzi surađivati s dosadašnjim vršiteljem dužnosti ravnatelja dr. Davorinom Diklićem s kojim su u sukobu još iz vremena dok je bio šef kirurškog odjela.
Odvjetnik Gredelj je kazao, kako su kirurzi postupali po svojoj savjesti s osjećajem dužnosti jer su ocijenili da je stanje u Općoj bolnici tako loše da ugrožava elementarne standarde funkcioniranja struke i zdravlja pacijenata.
- Oni i nadalje očekuju da se problemi na koje su ukazali riješe od strane nadležnih tijela - kazao je Gredelj.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • snork 08.09.2010.

    pa podijeli priču s nama taurus, lol. a ta bolnica im kako sam vidjela na tv izgleda ko teška prčija u raspadnom stanju. mogli su je sredit malo, prvi korak da se riješe nesposobnog i najvjerojatnije korumpiranog ravnatelja.

  • nicijisin49 08.09.2010.

    Upravno vijece treba depolitizirati, aktualnog ravnatelja smjeniti i dovesti novog izvan Bjelovara koji nije involviran u lokalne zavrzlame.

  • plavi cvijet 08.09.2010.

    Zašto uopće o ravnatelju ne mogu odlučivati i zaposleni. Tih po političkim linijama, a većinom nesposobnih već nam je svima dosta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare