Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Kirurge bjelovarske bolnice vratili su natrag na posao

Kirurzi su preko odvjetnika Vladimira Gredelja uspjeli dokumentirati da su na vrijeme dostavili dokaz kojim odustaju od najave da će dati otkaz

Davor Špehar/PIXSELL
Foto: Davor Špehar/PIXSELL
5 komentara

Upravno vijeće bjelovarske Opće bolnice odlučilo je u srijedu na sjednici vratiti četvoricu kirurga na posao nakon što su se žalili na otkaze. Darku Koščaku, Anti Nekiću, Željku Štivuću i Milanu Kovačiću je 1. rujna raskinuti ugovor o radu jer nisu navodno povukli svoje otkaze, ako se ne raspiše natječaj za ravnatelja. No, oni su preko odvjetnika Vladimira Gredelja uspjeli dokumentirati da su dan ranije dostavili dokaz kojim odustaju od otkaza. Svih 10 kirurga najavilo je da će 1. rujna dati otkaz ukoliko se ne raspiše natječaj za ravnatelja. No, njih šestero je do 31. kolovoza poništilo tu odluku, a preostala četvorka koja je dobila otkaze tvrdila je da su također povukli otkaze te nastavili dolaziti u bolnicu. Ostaje pitanje kako će kirurzi surađivati s dosadašnjim vršiteljem dužnosti ravnatelja dr. Davorinom Diklićem s kojim su u sukobu još iz vremena dok je bio šef kirurškog odjela.
Odvjetnik Gredelj je kazao, kako su kirurzi postupali po svojoj savjesti s osjećajem dužnosti jer su ocijenili da je stanje u Općoj bolnici tako loše da ugrožava elementarne standarde funkcioniranja struke i zdravlja pacijenata.
- Oni i nadalje očekuju da se problemi na koje su ukazali riješe od strane nadležnih tijela - kazao je Gredelj.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message