To je to što me zanima!

Kirurzi iz Zagrepčanke izvadili tumor: "Bio je velik kao lopta"

Važno je redovito dolaziti na preglede, upozoravaju iz tima. Tumor u tijelu ove žene rastao je dugi niz godina jer ona na ginekološkom pregledu nije bila punih 25 godina
Vidi originalni članak

Tim zagrebačkog kirurga Damira Eljuge iz trbuha pacijentice izvadio je tumor jajnika veličine, kako su napisali, nogometne lopte. 

Operacija je uspješno izvedena bez da se sadržaj tumora prolio po trbušnoj šupljini, piše u objavi na Facebook stranici poliklinike. 

Važno je redovito dolaziti na preglede, upozoravaju iz tima. Tumor u tijelu ove žene rastao je dugi niz godina jer ona na ginekološkom pregledu nije bila punih 25 godina. Pacijentica je u srijedu napustila bolnicu, sretna i zadovoljna, kako stoji u objavi.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nori 🖖 28.09.2017.

    Da nekome ne otvori apetit 😋

  • 28.09.2017.

    Niste napisali da se ovdje radilo o dobroćudnom tumoru.

  • vergilia 28.09.2017.

    Hmm..prije desetak godina operirala sam tumor jajnika veličine teniske lopte iako sam se kontrolirala redovito. Kad su počeli problemi (bolovi) prošla sam sve preglede i nisu mi ustanovili ništa (rekoše - to su napadaji žući), a završila sam na operacijskom stolu kao hitni slučaj za 3 mjeseca - dakle, tumor se razvio brzo jer takvi tumori rastu brzo, u pravilu su dobroćudne fibrome (na sreću). Ovaj tumor mogao je nastati u godinu-dvije, da je rasao 25 godina žena bi bila mrtva odavno jer bi joj tumor pritiskao okolne organe koji bi joj redom otkazivali. Ne treba zato ženu staviti na stup srama, to što nije bila 25 godina na pregledu je drugi problem. Tema ovog članka bi trebala biti upozorenje na ovakve specifične tumore koji vrlo brzo rastu - pa ako vas boli žuč ili povraćate ili imate problem s mokrenjem - posumnjajte u ovakav tumor čak i kad vam ginekolog ne vidi ništa, tražite ultrazvuk ili ct . Meni je tada vrlo slavni i cijenjeni ginekolog rekao - to nije ginekološki problem a za 3mjeseca se pokazalo da je! Drago mi je da je žena odšetala zdrava iz bolnice bez ove grdobe u sebi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare