To je to što me zanima!

Kitarović: Trebamo odbor za dogovor oko proslave Oluje

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović premijeru Zoranu Milanoviću predložila je osnivanje posebnog odbora kako bi našli najbolji način obilježavanja 20. obljetnice
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kaže kako nije točno da je dogovorena proslava VRO Oluje u Zagrebu i Kninu. Premijeru Zoranu Milanoviću predložila je osnivanje posebnog odbora.

- Vladi sam danas poslala dopis u kojem predlažem da se osnuje državni odbor u kojem bi bili predstavnici Milanovićeva ureda, mog Ureda, Sabora, zapovjednici iz Oluje, predstavnici vojske, policije, Glavnog stožera. Držim da je to pitanje na kojem se ne smijemo razdvajati. To je jedan od najslavnijh datuma novije hrvatske povijesti i želim da ga dostojanstveno obilježimo. Kroz odbor bi našli način kako najbolje obilježiti taj dan - kazala je predsjednica u palači Dverce gdje je posthumno uručena medalja "Pravednik među narodima" dr. Stanku Sielskom, javlja HRT.

'Vlada siluje proceduru'

Neslužbeno je potvrđeno da je Vlada u proceduru uputila odluku prema kojoj će se proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza obilježiti tradicionalno u Kninu, a zatim i velikim vojnim mimohodom navečer u Zagrebu, javlja N1. Zbog toga su im s Pantovčaka poručili da je to odraz njihove arogancije.

- Predsjednica se ne slaže s odlukom da se proslava Oluje održi isti dan, niti je ta odluka donešena u dogovoru s njom. Štoviše, nitko se s predsjednicom kao vrhovnom zapovjednicom, niti s Glavnim stožerom nije ni konzultirao oko toga. Ovo je dokaz kako Vlada još jednom siluje proceduru kao u slučaju preseljenja u Visoku ulicu. To je odraz njihove arogancije - odgovorili su iz Ureda predsjednice.

Idi na 24sata

Komentari 498

  • oktopus1 15.04.2015.

    lakse je bilo osmisliti i sprovesti oluju nego organizirati njenu proslavu

  • Prva Proleterska 15.04.2015.

    Napravi ti odbor , koji će iz turistićkih intrenet prospekata Knina izbaciti sve slike vezane za Oluju . Htio poslat prijateljima naslov , da pogledaju Tvrđavu, slap , kad ono tamo neke ploće o materialni šteti i ostale vojne stvari . Možda je to za vas interesantno , al turist stranac , kad vidi te vojne fotografije , samo preskoći stranu i briše Knin iz memorije za posjetu zauvijek. A što se proslave tiće , zašto se ona ne održava 20km pred Banja Lukom ?

  • pomalo ljut 15.04.2015.

    Eto radnih mjesta za uhljebe ...odbor za proslave i povjerenstvo za preseljenje ureda predsjednika.......Ja osnivam povjerenstvo za prenošenje magle iz moje ulie u susjednu

Komentiraj...
Vidi sve komentare