To je to što me zanima!

Klasić: 'Zagrebačka vlast ima prolaznu ocjenu, ali smjer u kojem idu ne ulijeva optimizam'

Gradska uprava ima dobre namjere i njezino je djelovanje daleko pozitivnije od politike Milana Bandića, ali Zagreb nema vremena za eksperimente koji bi trajali četiri godine, rekao je Klasić
Vidi originalni članak

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a i saborski zastupnik Darko Klasić u četvrtak je novoj zagrebačkoj vlasti dao prolaznu ocjenu, ali i poručio da smjer u kojem je krenula ne ulijeva optimizam i budi sumnju jesu li bili dovoljno pripremljeni za preuzimanje vlasti. 

Nesporno je da nova Gradska uprava ima dobre namjere i njezino je djelovanje daleko pozitivnije od politike Milana Bandića, koji je iza sebe ostavio interesno-korupcijsku mrežu i trajne posljedice u financijama i izgledu grada, ali Zagreb nema vremena za eksperimente koji bi trajali četiri godine, rekao je Klasić na konferenciji za novinare.

NAGOMILANI PROBLEMI! Tomašević: 'Pa nije normalna situacija u kojoj sam se našao'

- Pokazalo se da je platforma Možemo! u prvih 100 dana primijenila jako malo od onog što je obećavala prije izbora, pogotovo na temama gdje smo mislili da će biti kompetentniji i koje smo zajedno još kao opozicija definirali u Gradskoj skupštini - gospodarenje otpadom i upravljanje komunalnom strukturom - kazao je. 

AFERA EKO MOSLAVINA Nakon otkrića 24sata, Hrebak raspustio ogranke HSLS-a: Bio sam šokiran rečenim na snimci!

U gospodarenju otpadom pokazalo se da nova gradska vlast nema strategiju, ali dosad su barem trebali predstaviti akcijski plan, tj. što će raditi, s vremenskim okvirom.

U Nacionalnom planu gospodarenja otpadom Zagreb je značajna komponenta od 50 posto, pa ako Gradska uprava "brzo ne zbroji jedan i jedan, to će utjecati na Nacionalni plan, što znači penalizaciju od EU-a, za što će direktno biti odgovoran Zagreb". 

'CRVENI' NOSE RUŽIĆASTE NAOČALE 'Možemo' ih prestiže, SDP-ovci govore: 'Ma bili smo mi i gori'; Puhovski: Ne piše im se dobro

Klasić posebno brine što se nastavlja Bandićeva politika okrupnjavanja tvrtki koje nisu komunalne pod Zagrebački holding. 

Zagrepčani od Holdinga očekuju kvalitetnu i jeftinu uslugu, a zbog načina kako ga je Bandić oformio mogu očekivati samo povećanje cijena. Taj je mastodont i sada u gubitku, a s privlačenjem tvrtki koje su gubitaši i ne obavljaju komunalnu djelatnost taj će se minus samo povećati, ustvrdio je.

AKO PROĐE, PROĐE Tomašević i Možemo! moraju rezati sve Bandićeve ludorije

- S upravljanjem koje se prakticira u Zagrebačkom holdingu, a vidimo i da nova Gradska uprava na čelu s Tomislavom Tomaševićem to nastavlja, neće biti pomaka prema nižim cijenama usluga građanima - kaže Klasić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 16.09.2021.

    Zadnjih 20 godina svi su pokorno šutjeli a sada svi velebni stručnjaci očekuju čuda i promjene u roku par mjeseci. Nevjrojatno!

  • livija i ja 16.09.2021.

    Kako riješiti probleme koji su stvarani uz pomoć HDZ 20 godina u tri mjeseca dok su do sada svi šutjeli i bilo im dobro??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare