To je to što me zanima!

Klaunovi doktori organizirali radionice za mlade pacijente

U Pedijatrijskoj klinici u petak ujutro orio se smijeh i pljesak. Nastupali su pacijenti na dugotrajnom liječenju te pokazali što su naučili od mentora Klaunova doktora
Vidi originalni članak

Žongliranje i trikove mališani su savladali kroz četiri dana koliko je trajala radionica u organizaciji Crvenih Nosova. Projekt Cirkus pacijentus usmjerili su na mališane na dugotrajnom liječenju, a za njih osam u dobi od sedam do 21 godine bolnički dani postali su veseliji i kraći. 

- U bolnici sam zbog problema sa zglobovima i još mi traže dijagnozu. Kad sam čuo da dolaze klaunovi doktori oduševio sam se i odmah se prijavio na radionicu. Najbolje mi ide na diabolu i volim taj rekvizit, toliko da ću nastaviti vježbati i kad izađem iz bolnice - kazao je Franjo Mihaljević (12) iz Zagreba. 

Žarko Bašić

Angela Stanić (21) iz Tomislavgrada u bolnici je radi pretraga zbog tumora na mozgu kojeg je pobijedila. 

- Svidjelo mi se jako. Vježbala sam na štapu za mažoretkinje jer sam se time bavila prije bolesti. Bilo mi je lijepo i veselo, a posebno mi je drago što su mi olakšali bolničke dane pa nisam mislila o nalazima i pretragama, iskreno je zaključila. 

Slično je i iskustvo Marine Žigrović (14) iz Zagreba koja ima problema s tlakom i pretragama jer često gubi svijest. 

- Gledala sam cirkus na TV-u i željela sam naučiti neku vještinu. Ispalo je odlično. Ovo je prvi put da mi je u bolnici bilo lijepo - komentirala je nakon polusatne predstave za roditelje i medicinsko osoblje. Klaunovi doktori su predstavu organizirali u suradnji s liječnicima i fizičkim te psihičkim mogućnostima malih pacijenata. Slave petu godinu postojanja u Hrvatskoj, a ovim projektom su dodali novi pristup u svojim dosadašnjim nastojanjima da u bolnice unesu vedrinu. 

- Za djecu u teškim stanjima važan je osjećaj osobnog postignuća, a vjerujem da su kroz našu radionicu to i uspjeli. To značajno doprinosi njihovom općem stanju na putu prema izlječenju. Ovakve radionice planiramo raditi i u drugim bolnicama u Hrvatskoj - kazala je Mladenka Majerić iz Crvenih nosova. Kroz igru i smijeh tijekom četiri dana mališane su trikovima učili dr. Ludek i sestra Milosrdić. 

Žarko Bašić

- Bilo je zabavno i sretni smo što smo pažnju mališana s bolničkih uvjeta i dijagnoza usmjerili na nešto pozitivno. Posebno me oduševljavaju djeca koja su u međuvremenu otpuštena iz bolnice, ali su odlučila od kuće dolaziti u bolnicu na radionice. Provedba ovog projekta dotaknula me u srce i dušu - kazao je Zoran Vukić alias dr. Ludek, umjetnički direktor Crvenih nosova.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • magdalena63 21.03.2015.

    Sorry...

  • magdalena63 21.03.2015.

    Umislili si da spadaju u onih famoznih Francekovih 200 obitelji.

  • magdalena63 21.03.2015.

    Njegova draga, poznata shoplifterica, krala po buticima. Moralne vertikale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare