Obavijesti

News

Komentari 11

Klaunovi doktori organizirali radionice za mlade pacijente

Klaunovi doktori organizirali radionice za mlade pacijente
11

U Pedijatrijskoj klinici u petak ujutro orio se smijeh i pljesak. Nastupali su pacijenti na dugotrajnom liječenju te pokazali što su naučili od mentora Klaunova doktora

VIDEO

Žongliranje i trikove mališani su savladali kroz četiri dana koliko je trajala radionica u organizaciji Crvenih Nosova. Projekt Cirkus pacijentus usmjerili su na mališane na dugotrajnom liječenju, a za njih osam u dobi od sedam do 21 godine bolnički dani postali su veseliji i kraći. 

- U bolnici sam zbog problema sa zglobovima i još mi traže dijagnozu. Kad sam čuo da dolaze klaunovi doktori oduševio sam se i odmah se prijavio na radionicu. Najbolje mi ide na diabolu i volim taj rekvizit, toliko da ću nastaviti vježbati i kad izađem iz bolnice - kazao je Franjo Mihaljević (12) iz Zagreba. 

Žarko Bašić

Angela Stanić (21) iz Tomislavgrada u bolnici je radi pretraga zbog tumora na mozgu kojeg je pobijedila. 

- Svidjelo mi se jako. Vježbala sam na štapu za mažoretkinje jer sam se time bavila prije bolesti. Bilo mi je lijepo i veselo, a posebno mi je drago što su mi olakšali bolničke dane pa nisam mislila o nalazima i pretragama, iskreno je zaključila. 

Slično je i iskustvo Marine Žigrović (14) iz Zagreba koja ima problema s tlakom i pretragama jer često gubi svijest. 

- Gledala sam cirkus na TV-u i željela sam naučiti neku vještinu. Ispalo je odlično. Ovo je prvi put da mi je u bolnici bilo lijepo - komentirala je nakon polusatne predstave za roditelje i medicinsko osoblje. Klaunovi doktori su predstavu organizirali u suradnji s liječnicima i fizičkim te psihičkim mogućnostima malih pacijenata. Slave petu godinu postojanja u Hrvatskoj, a ovim projektom su dodali novi pristup u svojim dosadašnjim nastojanjima da u bolnice unesu vedrinu. 

- Za djecu u teškim stanjima važan je osjećaj osobnog postignuća, a vjerujem da su kroz našu radionicu to i uspjeli. To značajno doprinosi njihovom općem stanju na putu prema izlječenju. Ovakve radionice planiramo raditi i u drugim bolnicama u Hrvatskoj - kazala je Mladenka Majerić iz Crvenih nosova. Kroz igru i smijeh tijekom četiri dana mališane su trikovima učili dr. Ludek i sestra Milosrdić. 

Žarko Bašić

- Bilo je zabavno i sretni smo što smo pažnju mališana s bolničkih uvjeta i dijagnoza usmjerili na nešto pozitivno. Posebno me oduševljavaju djeca koja su u međuvremenu otpuštena iz bolnice, ali su odlučila od kuće dolaziti u bolnicu na radionice. Provedba ovog projekta dotaknula me u srce i dušu - kazao je Zoran Vukić alias dr. Ludek, umjetnički direktor Crvenih nosova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...