To je to što me zanima!

Klizište u Zagrebu: Zidić vile u elitnom kvartu puknuo na pola

Utvrđeno je da je došlo do slijeganja terena što se vidi iz pukotine na zidu koji je nekvalitetno građen. Po sadašnjem stanju oštećenja objekta, stanari nisu u opasnosti
Vidi originalni članak

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama je u petak u 17.45 sati primio dojavu o nastanku klizišta na adresi Dedići 74 u Šestinama. Na teren su izašli službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Policijske uprave zagrebačke i Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju Grada - Odsjeka za sanaciju klizišta.

Utvrđeno je da je došlo do slijeganja terena što se vidi iz pukotine na zidu koji je nekvalitetno građen (plitko temeljen i djelomično armiran). Zid je s obje strane pukotine ostao u istoj visini što dokazuje pomak u samo jednom smjeru te ukazuje na slijeganje nasipa kojeg drži zid.

Budući da nikog od stanara nije bilo kod kuće, Ured nije bio u mogućnosti dati uputu za daljnje postupanje. Po sadašnjem stanju oštećenja objekta, stanari nisu u opasnosti. Ured za upravljanje u hitnim situacijama poziva stanare da se jave kako bi dobili upute za sanaciju svog objekta. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • LANA555 21.08.2016.

    Aj u elitnom kvartu malo za promjenu.

  • Old Kresoje 21.08.2016.

    Prodajem kuću na klizištu. Nije puno prešla. Povoljno.

  • monika81 21.08.2016.

    Da se u Hrvatskoj dobro neradi vidi se po cestama,asfalt puca,autoput katastrofa a sve to zbog kretena koji fušare da bi njima ostalo vise u džepu... Fuj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare