To je to što me zanima!

Klupiranje na Zrinjevcu: Nitko nije maznuo šarenu klupu, Grad ju je uklonio. Rekli su nam zašto

Maknuli smo klupu jer nije bilo predviđeno da bude tamo cijelo vrijeme. To je bila instalacija, koja je jučer bila postavljena povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, rekli su nam iz Grada
Vidi originalni članak

Danas je sa Zrinjevca nestala klupa duginih boja koju je Grad ponovno prefarbao nakon što ju je nepoznati muškarac prije toga kompletno zašarao crnim sprejem.

Pogledajte video: Vandal prešarao duginu klupu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No afera klupa nema nastavak jer su je iz Grada odlučili trajno ukloniti. 

- Grad je maknuo klupu jer nije bilo predviđeno da bude cijelo vrijeme na Zrinjevcu. To je bila instalacija, koja je jučer bila postavljena povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije koji se obilježava 17. svibnja. Dakle, plan je bio da klupa ondje bude jedan dan. Nećemo je više vraćati na Zrinjevac. Taj je park zaštićeno područje pa nije moguće trajno stavljati instalacije -rekla je za 24sata glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

VIDEO Prefarbali je u šareno

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Muškarac devastirao klupu

Podsjetimo, Grad je na Zrinjevcu pobojao klupu u dugine boje povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, o čemu je na konferenciji za medije govorio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici.

SRAMOTA Pogledajte snimku: Pa jel ovo moguće? Na Zrinjevcu uništio klupu u duginim bojama

Međutim, klupa je u tom stanju izdržala tek nekoliko sati.

Na snimci koju smo jučer objavili vidi se kako muškarac u crvenoj majici sa sprejem u ruci prebojava klupu. Nakon njegove intervencije više nije bila u duginim bojama. Nakon što je devastirao klupu, muškarac u crvenoj majici je pobjegao. Na fotografijama se vidi i policajac koji prolazi kraj devastirane klupe.  Međutim, Grad je jučer u poslijepodnevnim satima ponovno vratio klupu u prvobitno stanje - odnosno opet je  postavljena klupa u duginim bojama, no danas je više nema. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • 18.05.2022.

    Koliko ste mi jučer komentara izbrisali? Ja nisam mogao izbrojiti.

  • kokoricko 18.05.2022.

    instalacija ma da , malko ste se ipak preracunali pa sad kao instalacija, aj ne podcjenjujte inteligenciju zitelja ove drzave

  • 18.05.2022.

    Eto. I koliko je sav taj cirkus koštao nas porezne obveznike?

Komentiraj...
Vidi sve komentare