To je to što me zanima!

Kninjani i Zadrani sjetili se 57. rođendana generala Gotovine

Naš general ima samo sat vremena dnevno za udisanje svježega zraka, a mnogi u Hrvatskoj su ga zaboravili i odrekli ga se, rekla je Ivana Haberle u Zadru
Vidi originalni članak

Mi večeras ne slavimo generalov rođendan, nego ovom kulturnom večeri želimo probuditi sve spavače kojih je mnogo u Hrvatskoj. Naš general ima samo sat vremena dnevno za udisanje svježega zraka, a mnogi u Hrvatskoj su ga zaboravili i odrekli ga se. To je isto kao da su se odrekli i Hrvatske, rekla je na obilježavanju 57. rođendana generala Ante Gotovine, predsjednica zadarske Udruge žena iz Domovinskoga rata, Ivana Haberle. 

Dok su se na pozornici Kazališta lutaka izmjenjivale recitacije i ulomci iz generalove biografije s nastupima klapa, u kutu je stajao svečano urešen stol na kojemu su bili boca pjenušca Napoleon s čašom, kutija crvenoga Marlbora i svijećnjak. 

- Ovo će dočekati našega generala dok se ne vrati iz Haaga, rekla nam je Haberle. Bibinjski pjevač Ivica Sikirić-Ićo s klapom Donat otpjevao je jednu od najdražih Gotovininih pjesama, Croatio iz duše te ljubim. U publici je bilo najmanje političara, nego mahom njegovih prijatelja i suboraca. 

- S generalom sam se čuo i danas, kao uostalom i svaki dan. Naravno da ne slavi rođendan, kao što ga ni mi večeras ne slavimo. Dobro ga poznam i znam da rođendane ne doživljava kao neki praznik - rekao nam je njegov najbolji prijatelj Željko Dilber. Dodao je kako nije imao nikakvih poruka sudionicima kulturne večeri, osim što je zamolio za dostojanstvo. 

- Ante prati sve što se zbiva u Hrvatskoj, pa tako i večerašnju utakmicu naše reprezentacije s Makedonijom - rekao je Dilber. 

Generala se sjetili i Kninjani

U organizaciji Braniteljskog portala, Kninjani su se okupili na središnjem gradskom trgu i ispred spomenika 'Oluji' odaslali čestitku generalu koji je u haškom pritvoru. Priredili su bakljadu.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • IvicaRubnjak 14.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • Genijalac0007 13.10.2012.

    Sretan rođendan Generale Gotovina , te pozdrav Generalu Markaču !!!!

  • Jedinstveni 13.10.2012.

    Ja vam od srca zelim da jos 24 godine ovako slavite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare