To je to što me zanima!

Knjigu Mirjane Sanader Hrvati plaćali, a Mađarima je dijelili

Knjigu supruge bivšeg premijera Ive Sanadera 'Antički gradovi u Hrvatskoj' tijekom 2009. Mađari su dobivali na benzinskim crpkama Tifon, čiji je vlasnik od 2007. MOL
Vidi originalni članak

Mađarski turisti koji su se tijekom 2009 godine zaustavljali na Tifonovim benzinskim crpkama na dar su dobivali knjigu 'Antički gradovi u Hrvatskoj, autorice Mirjane Sanader, supruge bivšeg hrvatskog premijera. 

Izdanje Školske knjige prevedeno je na mađarski jezik, a knjiga koju su Mađari dobivali besplatno u Hrvatskoj košta 240 kuna. 

Zanimljivo je da je dijeljena na Tifonovim crpkama koje je 2007. kupio mađarski MOL, koji je 2008. povećao vlasnički udio u Ini, a 2009. preuzeo upravljačka prava. Preuzimanje Ine od strane MOL-a povezuje se s mitom od 10 milijuna eura zbog čega se trenutačno sudi Ivi Sanaderu. 

Cijelo mađarsko izdanje otkupila je tvrtka Helikon Kiado Kft iz Budimpešte. Pobrinuli se i za prijevod, a tiskano je 2050 primjeraka, od kojih je 2000 išlo u prodaju, a 50 komada ostavljeno je autorici, piše Večernji list.

S obzirom da su knjige dijeljene na Tifonovim postajama pretpostavka je da je krajnji kupac svih primjeraka bio MOL. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • KoZnat 08.04.2012.

    Ma mi smo budale trebamo se svi skupit i sve te lopove skinut sa vlasti neki su žrtvovani da bi drugi ostali na vlasti ko ovaj konj..Sanader jedan lopov manje a 10 više u vladi...

  • konjina 08.04.2012.

    jedini hit -kako sam se usvinjila-

  • CptNemo 08.04.2012.

    I, ako je sve ovo istina onda je to MOL-u 3rd strike i treba ih protjerati odavde bez milosti. Ne samo da su smuljali vlasništvo INA-e, ne samo da su ga platili 5% stvarne cijene, i ne samo da su gmazu od Grive platili 10 milja mita, nego su još mitili i njegovu ženu.. I još, kad naše pravosuđe hoće popričati sa nekakvim "šandorom" ovaj neće razgovarati. A ovi ga neće izručiti. Strike 4 & 5. U svakoj drugoj zemlji bi takvoj "firmi" bio zabranjen rad zauvjek, i istovarili bi te "direktore" u zemlju porijekla "prvom klasom"- cargo zrakoplova - BEZ SLIJETANJA. Drugima za primjer. Nevjerojatno sve to zajedno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare