To je to što me zanima!

Knut uginuo od srčanog udara jer je živio stresnim životom?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Veterinari vjeruju kako je Knut uginuo od posljedica moždanog ili srčanog udara. Udruge za zaštitu prava životinja krive zoološki vrt u Berlinu za Knutovu smrt
Vidi originalni članak

Svjetski poznati polarni medvjed Knut uginuo je u berlinskom zoološkom vrtu pred očima posjetitelja. Medvjed se vrtio u krug neko vrijeme te je udario u stijenu pa pao u bazen. Knutove posljednje trenutke je snimio jedan od turista u zoološkom vrtu, a snimku je objavio na internetu. Nakon što su posjetitelji shvatili da to nije još jedna od Knutovih predstava počeli su vrištati. Točan uzrok smrti medvjeda još nisu utvrdili, a njegovo tijelo su poslali na autopsiju. 

Veterinari vjeruju kako je Knut uginuo od posljedica moždanog ili srčanog udara. Udruge za zaštitu prava životinja krive zoološki vrt u Berlinu za Knutovu smrt te ističu kako je medvjed bio prepopularan pa je od silnog stresa doživio srčani udar. Zabrinuti su i za medvjede Toscu, Nancy i Katjuschu jer misle da bi ih mogla dočekati ista sudbina. Polarni medvjedi inače žive od 15 do 20 godina, a Knut je imao tek četiri godine, piše Daily Mail

- Ne mogu razumjeti kako je 'tek tako' mogao umrijeti. Činilo se da je uistinu sretan u zoološkom vrtu, sve je to jako šokantno. Došla sam u zoološki vrt kako bi se bolje raspitala o Knutovoj smrti - rekla je Eveline Litowski, Knutova obožavateljica. 

Knut se okotio 5. prosinca 2006. godine u ZOO-u u Berlinu i bio je prva beba polarnog medvjeda koja se okotila u tom ZOO-u nakon 33 godine. Mama ga je odbacila pa ga je othranio timaritelj Thomas Dörflein koji je kasnije umro od srčanog udara. Fotografije medvjedića siročeta obišle su svijet i Knut je bio prava zvijezda. U Njemačkoj je čak dobio i svoju poštansku marku. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • RegistryKiller_1 22.03.2011.

    Na žalost životinjski životi postali su vredniji od ljudskih. U današnje vrijeme ljudska prava ne vrijede, više se brinemo za medvjeda vuka i lisicu nego za svoga bližnjega .!?

  • 22.03.2011.

    Ajmo sad spomenik, zaklada, majice i salice sa likom međeda i kaj ti ja znam. Meni je riknul papagaj pa ni zagorski list nije o tome pisal!

  • user_92642 22.03.2011.

    jadan, rip Knutić :(((

Komentiraj...
Vidi sve komentare