To je to što me zanima!

Koalicija 'Srcem za Zadar' na deponiju smeća: 'Grad Zadar je izdan grad, grad koji je stao'

Danas na divljem deponiju na odlagalištu otpada na zadarskom Diklu koalicija 'Srcem za Zadar' organizirala pressicu. Marko Vučetić,kandidat za gradonačelnika rekao je da je grad stao zahvaljujući HDZ-u
Vidi originalni članak

Svakih deset metara u šumi je divlja deponija smeća! Da se njih 380 zaposlenih u Čistoći, od kojih je veliki broj direktora i savjetnika, skupi i krene čistiti, za tren bi sve ovo bilo počišćeno  - kazao je Ante Rubeša, član koalicije Srcem za Zadar. Koaliciju čine SDP, Akcija mladih, HSS i Centar.

S kandidatima za gradonačelnika Zadra Markom Vučetićem, nezavisnim sveučilišnim profesorom i Danijelom Radetom iz redova SDP-a koji želi biti dogradonačelnik, odradili su konferenciju za novinare kraj deponija otpada u Diklu. Na jednom od puno divljih deponija.

- Ovo je jedna od najljepših lokacija u gradu, a poznata je kao 'dolina plastičnih vrećica' jer ih vjetar s deponija nosi na bogomdani prostor - rekao je Rubeša, a Erol Gaši, član koalicije iz redova SDP-a dodao je da je Centar za gospodarenjem otpadom koji se još nije u funkciji u Biljanima Donjim, već zastario i ne odgovara više europskim regulativama.

Na deponiju našli i neotvorene račune Čistoće

Iz Srca za Zadar dodali su i da je Centar za gospodarenjem otpadom u Biljanima  na krškom terenu i da su markeri pokazali da otpadne vode iz postrojenja podvodnim kanalima dolazi do Golubinke koja je vodocrpilište za Zadar.

- Lokalne politike koje na ovakav način gospodare otpadom su lokalne politike koje su kompromitirale svoj vlastiti cilj, a to je briga o prostoru i briga o građanima grada Zadra. Ovo vam je lokalna politika. To je politika nebrige prema prostoru, politika izigravanja građana i politika trovanja i uništavanja ovog predivnog područja u kojem živimo. Grad Zadar je izdan grad , grad Zadar je grad koji je stao, grad Zadar je stao zahvaljujući HDZ-u - kazao je Vučetić na sred divljeg deponija na kojem smo našli i nečije neotvorene račune zadarske Čistoće.

Koalicija bi omogućila građanima da sami selekcioniraju otpad, uključujući biootpad, plastiku i papir, time smanje udio miješanog komunalnog otpada i za "nagradu" plaćanju manju cijenu odvoženja smeća.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • urnebes 16.03.2021.

    Kaljmeti je prioritet pituranje tunela, smeće će ionako bura odpuhat u more.

  • 16.03.2021.

    dođi u Zagreb..pa da vidiš od 1990.te pun svega niškoristi

  • general lopov 16.03.2021.

    Pa tako je širom lijepe naše.Zato je tako i lijepa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare