Obavijesti

News

Komentari 3

Koalicija 'Srcem za Zadar' na deponiju smeća: 'Grad Zadar je izdan grad, grad koji je stao'

Koalicija 'Srcem za Zadar' na deponiju smeća:  'Grad Zadar je izdan grad, grad koji je stao'
3

Danas na divljem deponiju na odlagalištu otpada na zadarskom Diklu koalicija 'Srcem za Zadar' organizirala pressicu. Marko Vučetić,kandidat za gradonačelnika rekao je da je grad stao zahvaljujući HDZ-u

Svakih deset metara u šumi je divlja deponija smeća! Da se njih 380 zaposlenih u Čistoći, od kojih je veliki broj direktora i savjetnika, skupi i krene čistiti, za tren bi sve ovo bilo počišćeno  - kazao je Ante Rubeša, član koalicije Srcem za Zadar. Koaliciju čine SDP, Akcija mladih, HSS i Centar.

S kandidatima za gradonačelnika Zadra Markom Vučetićem, nezavisnim sveučilišnim profesorom i Danijelom Radetom iz redova SDP-a koji želi biti dogradonačelnik, odradili su konferenciju za novinare kraj deponija otpada u Diklu. Na jednom od puno divljih deponija.

Koalicija "Srcem za Zadar" organizirala tematsko edukativni izlet u sklopu konferencije za medije

- Ovo je jedna od najljepših lokacija u gradu, a poznata je kao 'dolina plastičnih vrećica' jer ih vjetar s deponija nosi na bogomdani prostor - rekao je Rubeša, a Erol Gaši, član koalicije iz redova SDP-a dodao je da je Centar za gospodarenjem otpadom koji se još nije u funkciji u Biljanima Donjim, već zastario i ne odgovara više europskim regulativama.

Na deponiju našli i neotvorene račune Čistoće

Iz Srca za Zadar dodali su i da je Centar za gospodarenjem otpadom u Biljanima  na krškom terenu i da su markeri pokazali da otpadne vode iz postrojenja podvodnim kanalima dolazi do Golubinke koja je vodocrpilište za Zadar.

Koalicija "Srcem za Zadar" organizirala tematsko edukativni izlet u sklopu konferencije za medije

- Lokalne politike koje na ovakav način gospodare otpadom su lokalne politike koje su kompromitirale svoj vlastiti cilj, a to je briga o prostoru i briga o građanima grada Zadra. Ovo vam je lokalna politika. To je politika nebrige prema prostoru, politika izigravanja građana i politika trovanja i uništavanja ovog predivnog područja u kojem živimo. Grad Zadar je izdan grad , grad Zadar je grad koji je stao, grad Zadar je stao zahvaljujući HDZ-u - kazao je Vučetić na sred divljeg deponija na kojem smo našli i nečije neotvorene račune zadarske Čistoće.

Koalicija "Srcem za Zadar" organizirala tematsko edukativni izlet u sklopu konferencije za medije

Koalicija bi omogućila građanima da sami selekcioniraju otpad, uključujući biootpad, plastiku i papir, time smanje udio miješanog komunalnog otpada i za "nagradu" plaćanju manju cijenu odvoženja smeća.