To je to što me zanima!

Koalicijski partneri podržavaju Netanyahua unatoč optužnici

Kao što smo govorili i na početku, pretpostavka nevinosti postoji i za premijera Netanyahua kao i za sve ostale građane, objavili su iz stranke Nova desnica
Vidi originalni članak

Koalicijski partneri Benjamina Netanyahua i nekoliko desnih stranaka stali su na stranu premijera unatoč nedavnim najavama glavnog državnog tužitelja da će protiv njega podići optužnicu zbog korupcije.

- Kao što smo govorili i na početku, pretpostavka nevinosti postoji i za premijera Netanyahua kao i za sve ostale građane - objavili su iz stranke Nova desnica kasno u četvrtak.

'SRUŠIT ĆE SE KULA OD KARATA' Netanyahu: Optužnica je 'lov na vještice' iza kojeg je ljevica

Dvije ultra-ortodoksne stranke, Shas i Ujedinjeni tora judaizam te krajnje desni bivši ministar obrane Avigdor Lieberman, vođa ultra nacionalističke stranke Yisrael Beiteinu, stoje iza premijera Netanyahua.

Državni tužitelj Avichai Mandelblit u četvrtak je najavio kako podiže optužnicu za Netanyahua oko optužbi za korupciju. Optužba uključuje i optužbu za mito, prijevaru te kršenje povjerenja. Uskoro se očekuje saslušanje.

MITO I PRIJEVARA Izraelski premijer Netanyahu će biti optužen za korupciju

Najdugovječniji premijer Izraela odbacio je optužnicu i trenutak u kojemu dolazi, samo mjesec dana prije općih izbora, kao pokušaj utjecaja na ishod izbora te je naglasio kako namjerava biti premijer 'još jako puno godina'.

U anketama koju su prethodile najavi optužnice, koalicija desnih i religioznih stranaka uživa većinsku podršku javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bluesbob 01.03.2019.

    Bandićeva škola....

Komentiraj...
Vidi sve komentare