To je to što me zanima!

"Kod Bandića se ne vodimo politikom, nego dokazima..."

USKOK negira da su zahtjev za proširenje istrage, naplatu jamčevine od 15 mil. kn i ponovno pritvaranje Milana Bandića tempirali nakon što je vraćen na dužnost
Vidi originalni članak

USKOK je odbacio tvrdnje obrane Milana Bandića i analize po kojima su njihovi postupci politički motivirani i tempirani

U svom priopćenju ističu kako su postupali po zakonima i stanju spisa, te negiraju da su zahtjev za proširenje istrage, naplatu jamčevine od 15 milijuna kuna i ponovno pritvaranje Bandića tempirali za dan nakon što je vraćen na gradonačelničku dužnost.

'Nije bilo nikakvih kalkulacija i određivanja tajminga'

- USKOK u trenutku predaje prijedloga za opoziv jamčevine i određivanje istražnog zatvora okrivljenom gradonačelniku, nije imao saznanja o tome da je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu donijelo rješenje kojim se ukida mjera opreza zabrane obavljanja dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba. Dakle, nikakve kalkulacije i određivanje tajminga nije rukovodilo USKOK u predlaganju sucu istrage opoziva jamčevine i određivanje istražnog zatvora - priopćili su iz Državnog odvjetništva na čelu sa Dinkom Cvitanom.

Pred zakonom su svi isti

Navode da USKOK vodi postupke prema svim osumnjičenicima na isti zakoniti način u skladu s prikupljenim dokazima i zakonskim pravnim okvirom bez obzira radi li se o ministru, županu, gradonačelniku, policijskom službeniku ili bilo kojem drugom građaninu.

U svom priopćenju su se obrušili i na sve koji tvrde suprotno i optužili su ih da time rade prisilu prema tijelima progona, što je zabranjeno.

'DORH i USKOK vode se isključivo dokazima'

- Ujedno, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) i USKOK neće ni na koji način uvažavati "većinsku volju pojedinaca iskazanu kroz medije" ili politički oportunizam već samo i isključivo prikupljene dokaze u zakonom propisanom postupku u cilju zaštite pravnog poretka Republike Hrvatske.

'Javni nastupi pojedinaca su prisila prema tijelima progona'

- DORH smatra kako, u borbi protiv korupcije i zalaganju za nultu stopu tolerancije prema korupciji, ovakvi javni nastupi i izjave "stručnih pojedinaca" predstavljaju prisilu prema tijelima progona te podsjećamo kako je, sukladno čl. 2. st. 3. Zakona o državnom odvjetništvu, zabranjen svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela za koja se progoni po službenoj dužnosti, kao i u predmetima u kojima državni odvjetnik zakonito izvršava svoja prava i dužnosti u zaštiti imovine Republike Hrvatske - zaključuju u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • duda9 13.03.2015.

    Ma kaj pričate bez veze pa nismo mi toliko ludi Bandić je bio stalno pod povećalom i on bi išao da svjedoci promjene iskaz pa to su priče za male bebe? Neznam tko mu je to smijestio ali tko kopa rupu pod drugim sam će pasti u nju stara poslovica! I na kraju pustite Gradonačelnika da dela svoj posao jer očito se vidi da nema tko voditi grad Zagreb kaj nam i to budete uništili e onda vam svaka čast!!!!!!

  • colonelo 13.03.2015.

    ... ja mu ne vjerujem ... držao je to u ladici i u trenutku kad je Bandić trebao na dužnost po nalogu partije je predmet izvadio iz ladice ... ovo je strašno što se kod nas događa ... baš me briga za Bandića, neka bude milijun godina na robiji ali pravosudni sustav više ni sekunde ne smije ovako funkcionirati ako se hoćemo spasiti ... strava ...

  • Duro 12.03.2015.

    "Pred zakonom su svi isti" Ovo me veceras najvise nasmojalo. hahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare