To je to što me zanima!

Pao je s jedrilice u more: Tijelo nautičara pronašli kod Komiže

U četvrtak oko 21.15 sati je zaprimljen poziv upomoć te je započela potraga za muškarcem koji je s jedrilice pao u more u Viškom kanalu. Njegovo tijelo pronađeno je jutros
Vidi originalni članak

Južno od Komiže na otoku Visu, uz obalu, u subotu ujutro nešto iza osam sati pronađeno je tijelo u četvrtak nestalog jedriličara. Identifikaciju je obavio H. L. (61) iz Njemačke koji se nalazio na jedrilici 'Xarifa' te potvrdio kako je u pitanju 62-godišnji skiper i njemački državljanin Henning Joachim Meier.

JEDNOG SU PRONAŠLI Velika potraga: Muškarac sinoć s jedrilice pao u more kod Visa

Potraga za nestalim jedriličarem traje od četvrtka navečer, kada je pao u more s jedrilice u Viškom kanalu. Prema iskazu drugog muškarca, Meier je bio na pramcu kada se nekako poskliznuo i pao u more. U četvrtak navečer oko 21 sat je stigao poziv u pomoć s jedrilice, a cijeli dan su vremenski uvjeti bili krajnje nepovoljni.

Drugi muškarac je pokušao pomoći skiperu, bacio je pojas za spašavanje s konopcem te se vrtio oko mjesta na kojem je Meier pao u more, no više ga nije ugledao...

Jedrilicu su na koncu u višku luku oteglili jer je ostala bez goriva. U potrazi su bili uključeni iz pomorske policije i Lučke kapetanije, a angažirana je i bespilotna letjelica, tj. dron.

Tijelo preminulog nautičara prebačeno je na patologiju zbog obdukcije. Kako nema drugih tragova, pretpostavlja se da je 62-godišnjak preminuo od utapljanja ili pothlađivanja.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • merida_1 25.03.2018.

    Koga vraga sad traže na moru kad mu nisu dorasli,pored svih mogućih meteoroloških uzvještaja i tehnike sebi dozvolit ovakav kraj,zaista neoprostivo..

  • plutarh 24.03.2018.

    more treba uzimati ozbiljno čak i kad su vremenski uvjeti odlični .....a po ovakvom vremenu se jedri samo ako se mora....i ako već jedriš , onda moraš poduzeti neke mjere zaštite....stalno nošenje prsluka za spašavanje s raznim dodacima po mogućnosti , obvezno vezanje za slučaj da se posklizneš na mokroj i skliskoj palubi ....i niz drugih stvari i postupaka ....i maksimalni oprez !

  • UNPROFOR 24.03.2018.

    Ići jedriti po ovakoj zimi bez srf odjela i prsluka na sebi , je ravno samoubojstvu ! Ima jedrilicu a nema srf odjelo! Kako god bilo u more je pao radi infarkta a hladnoća mora ga je dokrajćila .

Komentiraj...
Vidi sve komentare