To je to što me zanima!

Ruski avioni 'udaraju' po Siriji: Pogledajte snimke tih napada

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sirijska opozicija tvrdi da su Rusi u zračnim napadima ubili najmanje 36 civila među kojima je i troje djece. Ima i ozlijeđenih. Rusi tvrde da oni napadaju ISIL
Vidi originalni članak

Rusija je u srijedu počela zračne napade u Siriji ubrzo nakon što je Putinov zahtjev odobrila Duma. No informacije o tome koja područja Rusi napadaju zasad su proturječne. AFP javlja kako su Rusi napali snage sirijske opozicije, a ne područja koja kontrolira ISIL.

POGLEDAJTE VIDEO: Objavljena snimka napada Rusije na Siriju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Neprihvatljivo je da se napada sirijska opozicija. Tako se nastavlja Asadova agresija - rekao je francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius.

Rusi pak tvrde da su gađali najmanje osam ciljeva ISIL-a u planinskim regijama.

- U zračnim su napadima uništena skladišta streljiva i goriva, teško vojno naoružanje i zapovjedne pozicije u planinskim područjima - tvrdi rusko ministarstvo obrane.

Sirijska opozicija tvrdi da su Rusi u zračnim napadima ubili najmanje 36 civila među kojima je i troje djece. Ima i ozlijeđenih. Putin je, podsjetimo rekao kako će dati podršku sirijskom predsjedniku Bašaru al- Asadu. Amerika se s tim ne slaže i žele svrgnuti Asada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 182

  • dacajoca 03.10.2015.

    Pozdrav iz Srbije. Čitam ove vaše komentare pa ne verujem. Od kada u tolikoj meri Hrvati podržavaju Ruse ??? Da nije možda od trenutka defilea Srpske vojske na Crvenom Trgu uz Kaćušu ??? Ili možda mislite da ste opet bili na pogrešnoj strani, pa ko veli čupaj dok je vreme ??? Ali nebitno. Mediji kod vas očigledno nisu preneli detalje izlaganja Ruskog Generala u Iraku. Nije on rekao da očiste prostor da bi oni mogli bombardovati nego je rekao : Očistite vazdušni prostor radi vaše sigurnosti. A to je velika razlika. Ono o čemu pričam veoma dobro zna i posada američkog razarača u crnom moru koja je kompletno napustila službu u US NAVY, nakon samo par proleta SU24. Jedino što je izašlo u javnost ali je brzo zamaskirano je izjava komandanta tog nesretnog broda: "Takvu tehnologiju ljudska rasa ne poseduje". Šta se krije iza te izjave, i šta je nateralo kompletnu posadu da napusti vojnu službu, samo oni znaju. Zna naravno i Ruski General Koji ih je lepo zamolio da je bolje da odu nego da vide.

  • Mercedes s klasa 02.10.2015.

    u 4 godine ameri nisu pogodili niti jedno uporište Isil-a, a vide ih iz satelita kao na tanjuru, ali su zato istim poslali satelitske snimke Ruskih aviona i opreme u Siriji

  • Mercedes s klasa 02.10.2015.

    Armagedon je počeo kada su Ameri stvorili Al-Qaeda

Komentiraj...
Vidi sve komentare