To je to što me zanima!

Petrov: Most neće sudjelovati u preslagivanju, opcija su izbori

Pozivamo na odgovornost sve osobe koje sudjeluju u vlasti i nadamo se da će se pokazati da je svima stalo da se održi Vlada i da opravdaju povjerenje - poručio je Petrov
Vidi originalni članak

Božo Petrov oko 14.40 obratio se javnosti i priopćio odluku koju je Most donio u utorak navečer:

- Most neće sudjelovati u preslagivanju Vlade. Ako Karamarko odluči rušiti Vladu, Most neće sudjelovati u preslagivanju  i za nas su opcija izbori. Pozivamo na odgovornost sve osobe koje sudjeluju u vlasti i nadamo se da će se pokazati da je svima stalo da se održi Vlada i da opravdaju povjerenje koje su dobili od birača. Nadam se da će se i s druge strane pokazati razum i odgovornost - rekao je Božo Petrov.

Na pitanje hoće li Most podržati raspuštanje sabora Petrov je odbio odgovoriti te se nakon izjave vratio u zgradu Vlade.

Podsjetimo, nakon što su kulminirali odnosi između Mosta i HDZ-a, Tomislav Karamarko je u utorak najavio da će pokrenuti opoziv Oreškovića u Saboru. U utorka su prikupili potpise, a u srijedu je njihov zahtjev uvršten na dnevni red Sabora. Vlada sada ima osam dana očitovati se o tom prijedlogu kluba HDZ-a i njegovih partnera.

Što se tiče SDP-ovog zahtjeva koji je u Saboru tražio izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku, Željko Reiner, predsjednik Sabora u utorak je rekao da smatra logičnim  da se u Saboru prvo raspravlja o HDZ-ovu zahtjevu za izglasavanje nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću jer, ako mu se izglasa nepovjerenje, pada cijela Vlada pa nije potrebna rasprava ni glasovanje o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku, što traži SDP.

Idi na 24sata

Komentari 328

  • Bilježni 08.06.2016.

    Most će sutra dati drugačiju izjavu.

  • zagabrija 08.06.2016.

    "opravdaju povjerenje koje su dobili od birača" alooo

  • Kikili66 08.06.2016.

    Nezelim nikome lose u zivotu ali mislim da zbog ovog Karamarka i njegovih pajtasa treba otvoriti Goli otok jer te gledaju u oči i seru da je milina vrati sve što si stekao u ovih 25 godina i truni u zatvoru smeče jedno

Komentiraj...
Vidi sve komentare