To je to što me zanima!

Taktika obrane: Rušit će tezu da je ubila sestru iz ljubomore

POSTUPAK IDE DALJE Koji je motiv ubojstva? Jasmina Dominić je imala aferu, napustila studij... Obrana se pita po čemu je uspješnija od sestre Smiljane. U četvrtak se nastavlja suđenje
Vidi originalni članak

U ovom postupku bavit ćemo se obiteljskim tajnama. Članovi obitelji Dominić su namjerno prikrivali istinu o sebi i lagali okolini, rekao je, između ostalog, na suđenju Smiljani Srnec (45) njezin branitelj Krešimir Golubić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako postupak ide dalje postaje sve jasnije na što je mislio i u kojem smjeru ide Smiljanina obrana. Podsjetimo, terete je da je tijekom ljeta 2000. udarcima po glavi tupim predmetom, koji nije pronađen, ubila sestru Jasminu Dominić (23) i njezino tijelo sakrila u škrinju obiteljske kuće u Palovcu, u kojoj je bilo do 16. veljače ove godine. Motiv za ubojstvo sestre, tvrdi tužiteljstvo, je ljubomora jer je Jasmina u svemu bila uspješnija i bolja od sestre. U tome su se oslanjali na iskaze svjedoka da je Jasmina bila “uspješna studentica” i “odlična sportašica” koju su svi voljeli, dok je Smiljana bila “njezina suprotnost”. Tvrdili su da je Smiljana sklona kocki, laganju i manipuliranju, a i osuđivana je jer je lažno prijavila razbojništvo.

VJEŠTACI NA SUĐENJU: 'Smiljana je latentno agresivna i opsjednuta čistoćom kuće...'

No ništa nije crno-bijelo pa tako ni mještani, pa čak ni obitelj, nisu znali da je Jasmina još 1999., godinu dana prije nestanka, izgubila status studenta jer nije upisala narednu godinu. Doznalo se i da je Jasmina bila u vezi s oženjenim muškarcem, kojega je upoznala dok je konobarila u lokalnom kafiću. Obrana se može s pravom zapitati u čemu je to Jasmina bila uspješnija i na što je to Smiljana bila ljubomorna da ubije sestru na spavanju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Selo_malo 06.11.2019.

    Motiv je taj što nisu imali kaj pametnijeg staviti u škrinju, a nije dobro da radi na prazno. Još gore ako se isključi. Trune!

  • Selo_malo 06.11.2019.

    Ovo je očiti primjer kako previše ljubavi ubija. Ubijena iz mržnje, ljubomore ili iz ljubavi, učinak po žrtvu je isti. Ako se tome doda i način čuvanja leša, imamo švedski stol za psihijatre. Sve u svemu, zločin je počinjen!

  • stremiti 06.11.2019.

    Zašto iz ljubomore, možda iz koristoljublja, sada je kuća i sve što mama šalje iz Austrije samo njeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare