To je to što me zanima!

Kolibrići: Idući tjedan odlučit ćemo hoćemo li u novi prosvjed

Ministar Kujundžić ranije je najavio će država na svaku kunu uplaćene donacije uplatiti isti iznos. Udruga Kolibrići informacije o prikupljenim donacijama dobiva jedino iz medija...
Vidi originalni članak

Od 27. prosinca, kad je objavljen poseban račun na koji se skupljaju donacije za nabavu posebno skupih lijekova koji nisu na listi HZZO-a, pa do 5. siječnja donacijama građana i tvrtki prikupljeno je ukupno 26.588 kuna.

Prema podacima Ministarstva zdravstva, donacijama građana za lijek Spinrazu za liječenje spinalne mišićne atrofije građani su uplatili 15.488 kuna, a tvrtke 500 kuna, dok je za lijek Dinutuximab beta za liječenje neuroblastoma prikupljeno 10.100 kuna donacijama građana i 500 kuna od tvrtki.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ranije je najavio će država na svaku kunu uplaćene donacije uplatiti isti iznos. Udruga Kolibrići informacije o prikupljenim donacijama dobiva jedino iz medija.

IAKO JE OBEĆAO Debakl fonda: Za bolesnu djecu Kujundžić nije uplatio ni kunu


- Drugi tjedan ćemo odlučiti hoćemo li ići u novi prosvjed kojim ćemo tražiti isto što i zadnji put, a to je da se Fond puni iz državnog proračuna, a ne putem donacija građana - rekla je predsjednica udruge Ana Alapić. 
 Izvijestila je i da je liječenje odobreno za još dvoje djece, a to su Petra Nenadić, koja je nedavno zaprimljena u bolnicu, a uskoro će zaprimiti i Milu Šajatović.

- Trebalo bi ustanoviti koja je koloracija između računa Fonda i Povjerenstva koje odlučuje o liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije, odnosno biraju li djecu prema medicinskim indikacijama ili prema tome koliko ima novca na računu - poručila je Alapić.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • čomizlo 11.01.2018.

    znali smo svi unaprijed kako če to odnosno neče funkcionirat,

  • koko82 11.01.2018.

    šta..?.. treba prvo vidjet prognozu??

  • allman 11.01.2018.

    djeca su ovoj državi na zadnjem mjestu...kako bolesna..tako i zdrava...

Komentiraj...
Vidi sve komentare