To je to što me zanima!

Koliko košta dijete? Za hranu, školu i odjeću 465 tisuća kuna

U Hrvatskoj nemamo proračun prosjeka troškova života za dijete, ali za potrebe troškova alimentacije računali smo koliko bi minimalno jedan roditelj trebao izdvojiti
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj nemamo proračun prosjeka troškova života za dijete, ali za potrebe troškova alimentacije računali smo koliko bi minimalno jedan roditelj trebao izdvojiti za mjesečno uzdržavanje djeteta.

Pomnoženo sa dva, može se reći da su to minimalni mjesečni troškovi uzdržavanja djeteta, rekla je Dubravka Marušić, načelnica Sektora za djecu i podršku obitelji Ministarstva socijalne politike i mladih. Troškovi o kojima ona govori tiču se najosnovnijih životnih potreba mališana, poput hrane i odjeće, bez ikakva luksuza i dodataka. Njezina računica vrijedi samo za roditelja koji plaća alimentaciju, pa smo trošak množili sa dva, računajući na dva roditelja.

Prvi iznos je 931,26 kuna. Za mališane predškolskog uzrasta, od rođenja do šestog rođendana, prema tome nužno je mjesečno osigurati 1862,52 kune na mjesec. Već od začeća mnogi roditelji će premašiti taj iznos jer će osim predviđenih pregleda trudnice u domovima zdravlja poželjeti i pregled kod privatnika, ili prvu fotografiju svog djeteta izrađenu 4D ultrazvukom.

Zatim je tu oprema za novorođenče, od krevetića, stolova i podloga za prematanje, kolica, nosiljki, kadica i sličnih predmeta čija cijena na tržištu varira i postoje luksuzne varijante.

>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 66

  • ZVRK_4 09.09.2013.

    koja glupost,i ko je uopće zaposlio tu osobu da uopće piše,a sory dok nekaj pametno napišem blokiraju me

  • SpužvaBobSkockani 09.09.2013.

    Pišete gluposti, kao da hoćete da mladi današnji se uplaše i odustanu od djece kad vide vašu cifru, sramota od članka, a još uz to je i totalno netočan.

  • Kristina- 09.09.2013.

    Pa djeca jesu trošak, kao što smo i mi bili. Što se sad pravite svi moralni, svatko treba imati onoliko djece koliko ima uvjeta za njih, a ne naštancati gomilu djece pa plakati po novinama da nemaju što jesti. Ja osobno ne mislim imati više od jednoga, sasvim dovoljno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare