To je to što me zanima!

Kolinda ide i u svetište Fatimu: 'Pomoliti ću se za domovinu...'

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetiti će marijansko svetište u mjestu Fatima, točno 101 godinu nakon što se ondje prema priznanju Katoličke Crkve ukazala Gospa
Vidi originalni članak

"Veselim se tome, obljetnica je 13. svibnja, pa ćemo tamo biti na misi i procesiji do poslije ponoći. Svakako ću se pomoliti za domovinu", rekla je Grabar-Kitarović u Lisabonu uoči odlaska u svetište.

Fatima, mjesto udaljeno stotinjak kilometara od glavnog grada Lisabona, od 1917. godine je jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u Europi. Tada se, prema svjedočenju troje lokalnih pastira, ondje prvi put ukazala Gospa.

Hrvatska predsjednica će tom posjetom završiti put u Portugal, zemlju s 10 milijuna stanovnika na obali Atlantskog oceana, s kojom Hrvatska nema otvorenih pitanja.

"Odnosi s Portugalom su odlični", rekla je Grabar-Kitarović nakon što se u petak susrela s portugalskim predsjednikom Marcelom Rebelom de Sousom.

Prije Grabar-Kitarović nijedan hrvatski predsjednik nije bio u službenom posjetu Portugalu nakon osamostaljenja.

De Sousa je u svibnju 2017. posjetio Hrvatsku čime su odnosi dovedeni na najvišu razinu.

Idi na 24sata

Komentari 126

  • ilmare 14.05.2018.

    Procitala negdje komentar. Kaže :Hrvatska gori, Koli se moli...

  • PRAVILO BROJ 8 13.05.2018.

    mislim da je uzalud,hrvatima vise ni cudo ne pomaze

  • ina67 13.05.2018.

    ima se zašto moliti. Oni koji su uništili zemlju, naravno uz veliku pomoć onih koji žele vratiti ili vraćaju zemlju unazad, oni su ju postavili, da neka se moli za njih da je vrijeme da se maknu, ali kad si dužnik onda si rob.

Komentiraj...
Vidi sve komentare