To je to što me zanima!

Kolinda: Inicirala sam sjednicu Vlade, a poslat ću i požurnicu

Dogovor s premijerom: Predsjednica je kazala kako ne želi da se bilo tko dijeli oko Oluje jer je jedan od najvećih hrvatskih praznika i 'oko toga se moramo dogovoriti'
Vidi originalni članak

Inicirala sam sjednicu Vlade, čekam i dalje odgovor, ako treba poslat ću i požurnicu, rekla je u nedjelju predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tijekom posjeta riječkom Trsatu, uoči Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji. 

Na upit može li se dogovoriti s premijerom Zoranom Milanovićem oko ovogodišnjeg obilježavanja obljetnice Oluje, kazala je kako ne želi da se bilo tko dijeli oko Oluje jer je to jedan od najvećih hrvatskih praznika i "oko toga se moramo dogovoriti". 

- Ja sam otvorena za sve prijedloge, istaknula je predsjednica Republike, dodajući da se to odnosi na mimohod u Zagrebu.

'Obiteljima treba pomoći'

Predsjednica je govorila o važnosti obitelj kao jednog od temeljnih stupova društva, kojem treba pomagati. Izrazila je zabrinutost podacima da je u tri godine Hrvatsku napustilo više od 100 tisuća ljudi, posebice mladih i obrazovanih. 

- To su ljudi u koje smo uložili novac, u njihovo obrazovanje, a oni će to sada vraćati nekim drugim društvima, to je tema o kojoj moramo razgovarati - rekla je predsjednica.

Upitana hoće li inicirati zakonske promjene koje bi poboljšale život obiteljima predsjednica je rekla da će to učiniti, posebno naglašavajući povećanje porodiljnih naknada, bolju brigu o čuvanju djece i omogućavanje mladima da poticajnim zajmovima dođu do nekretnina.

Idi na 24sata

Komentari 306

  • kiefer 21.04.2015.

    Kakva država, takva predsjednica. Ovaj vic ionako hoda po šitavoj Europi. Kako bi naši klinci rekli:" Polupala lončiće". hahahahaha

  • pravoipravicaibezfaksa 20.04.2015.

    žena zaboravila što su se dogovorili prošli tjedan na zajedničkom sastanku svih relavantnih instituta za obilježavanje oluje...a, ništa, nek ona ponovi gradivo...ako joj uspije ovo sazivanje.... jer, ponavljanje je majka znanja

  • askica 20.04.2015.

    Što se tiče proslave Oluje ne vidim u čemu je problem da je u Zagrebu. To je glavni grad RH. Osim toga svi gradovi u Hrvatskoj su sudjelovali u obrani. I ne vidim zašto Knin ima monopol na proslavu Oluje. Zašto jedne godine to ne bi bilo u Zagrebu, druge u Osijeku, Vinkovcima, Splitu, Zadru, Rijeci,Puli. Sve je to Hrvatska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare