To je to što me zanima!

Kolinda: Kao vjernica duboko žalim zbog takve odluke

Podsjetimo, Koruška Katolička crkva odbila je molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanjem mise na Lojbaškom polju pored Bleiburga zbog toga jer se ova misa politički instrumentalizira
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u subotu navečer komentirala zabranu mise na Bleiburgu.

BLEIBURG V. Vukojević: ‘Mise će ipak biti!’ Dalija: ‘Danke, Österreich’

- Predsjednica se ne može se miješati u odnose između crkvenih vlasti. No kao Hrvatica i katolička vjernica duboko žali zbog takve odluke mjesnog dijecezanskog upravitelja. Predsjednica Republike uvjerena je da će Hrvatska biskupska konferencija naći rješenje kako bi katolički vjernici mogli javno misom komemorirati bleiburške žrtve i žrtve Križnoga puta - objavio je Ured predsjednice.

Podsjetimo, Koruška Katolička crkva odbila je molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanjem mise na Lojbaškom polju pored Bleiburga zbog toga jer se ova misa politički instrumentalizira.

O zabrani mise na Bleiburgu u subotu se oglasio i HDP.

- Ako Bleiburg "padne", to je početak kraja hrvatskog naroda. Povijesna odgovornost je na premijeru Plenkoviću - poručili su iz HSP-a. 

Idi na 24sata

Komentari 242

  • 10.03.2019.

    Tako to završi kad misu za stradale Hrvatske vojnike dođu partizančine i komunjare i namjerno oskrnave sve što je Hrvatsko !

  • popular123 10.03.2019.

    Kao vjernica ne smijete davati takve izjave.

  • VinkoVincek_1 10.03.2019.

    he,he nema ustaškog derneka ,ni proslave bežanije na biciklima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare