To je to što me zanima!

Kolinda pisala UN-u: 'Šešelja treba odmah vratiti u Haag'

Novoizabrana hrvatska predsjednica pisala je glavnom tajniku UN-a. Zatražila je da se poduzmu koraci da se Vojislav Šešelj vrati u Haag te da se donese presuda
Vidi originalni članak

Tražim od vas da poduzmete sve korake kako bi se osiguralo da se haški optuženik Vojislav Šešelj vrati u pritvor Međunarodnog suda u Den Haagu te da se što prije donese presuda u njegovom slučaju, napisala je Kolinda Grabar Kitarović, novoizabrana predsjednica Hrvatske, u pismu glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu.

- Puštanje Šešelja potkopava svrhu zbog koje je Vijeće sigurnosti utemeljilo ICTY - stoji u pismu, a prenosi HRT

Također, Grabar Kitarović navodi da se od Šešelja nije tražilo da se suzdrži od javnih istupa ili angažmana u političkom životu dok je na privremenoj slobodi, te da se nije morao obvezati da će se vratiti u ICTY kada to od njega zatraži sud. 

Grabar Kitarović je u pismu izrazila duboku zabrinutost zbog ovog slučaja, te da žrtve zaslužuju da se Šešelj vrati u pritvorsku jedinicu ICTY-ja i da se bez odgode donese usmena presuda, a tek naknadno njezino obrazloženje.

Idi na 24sata

Komentari 315

  • MarijaLukic 20.01.2015.

    Bilo bi efikasnije da si pisala u Austriju glavnoj Rajfajzen banki da nas prestanu LIHVARIT. Hag je proslost,oni su od njega digli ruke onoga dana kad su ga ispratili.Uhvat ce mo ga kad dode na inoguraciju Presjednice..

  • pravoipravicaibezfaksa 19.01.2015.

    predsjednica već počela "izmišljati" toplu vodu, hehehe... eto, odmah po primitku njezinog pisma, ode nam šešelj i konačno će dobiti zasluženu kaznu, koju je u hagu čekao i ne dočekao desetak godna i čak pušten na slobodu od stane haškog suda.... gaće im se već tresu, sad će bit, što će bit... ona voli zapovijedati, a pošto je ovo njezina prva zapovijed, ista će i odmah morati biti izvršena, hmhmhm

  • papalino1 19.01.2015.

    vidim da je ponestalo wc papira od kad stiglo pismo u UN!! svi su se ukakili jer pazi samo,tamo neka v.d.precednica v.d.herceg rvstke nešto traži!!!! kad ćete vi crnokošu ljaši shvatiti da je i ona ne fikus nego asparagus u ovoj hrvatskoj povjesnoj zbiljnosti))) prodaje demagogiju kao i svi ovih 25 god!!! vidim da je franak pao na 4 kn od kad je ona lupila šakom o stol!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare