To je to što me zanima!

Kolindi zviždali i pljeskali, zbog Tita je Mesić dobio ovacije...

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović boravila je u Pazinu, na svečanoj sjednici u povodu Dana Istarske županije i 70. obljetnice Pariške konvencije. Govor je izazvao podijeljene reakcije
Vidi originalni članak

Predsjednica se u svom govoru, piše N1, kratko obratila i na talijanskom jeziku.

Pozdravila je antifašiste Istre, na što je dobila velik pljesak .Međutim, tijekom govora spomenula je i Katoličku crkvu, odnosno njezin doprinos pripajanju Istre Hrvatskoj. Na sam spomen katoličkoga svećenstva, predsjednicu su iz publike izviždali.

Međutim, zvižduci je nisu smeli, nego je mirno nastavila. Spomenula je, među ostalim, i don Božu Milanovića, čija je objava spomenice u Istri, kako je kazala, dala ključan doprinos u pripajanju Istre Hrvatskoj. Jednake je zvižduke na spomen utjecaja Katoličke crkve na Istru dobio i saborski zastupnik Anton Kliman, koji se također obratio prisutnima i čestitao obljetnicu.

Bez negodovanja prisutnih nije prošao ni ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, čiji je govor također bio prekidan povremenim zvižducima.

Govor bivšega predsjednika Stjepana Mesića, piše N1, prekidan je nekoliko puta jakim pljeskom i ovacijama. Svaki put kad je izgovorio riječ 'Tito', brojna publika nastavila je za njim skandirati.

Idi na 24sata

Komentari 455

  • vozi Miško 26.09.2017.

    Nego što, da se bar vrati i makne ove nakarade.

  • 26.09.2017.

    Ovo nisu bili pravi Istrani. pravi Istrani nikada nebi zviždali Boži Milanoviću. Ostali nisu bitni, ali Božo je prevažan za Istru. Dapače, nekada su ga više cijenili lijevi nego desni. Danas su glumci očito malo pomiješali uloge!

  • cimerrr 26.09.2017.

    Istra je županija sa najmanjim postotkom katolika u Hrvatskoj,tek nešto preko 50%. A ovi što sjede u dvorani su većinom ideesovci i esdepeovci,među njima nema ni 20% katolika ukupno,računajući i Taljane i ostale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare