To je to što me zanima!

Kolumnist: Nisu umrli uzalud, idemo dalje, postat ćemo bolji

Patrick Pelloux je kolumnist časopisa Charlie Hebdo i liječnik Hitne pomoći koji je među prvima stigao na mjesto tragedije. Kad je došao, mnogi su već bili mrtvi...
Vidi originalni članak

Suze, puno suza. I snažnih riječi između jecaja. Kolumnist časopisa Charlie Hebdo Patrick Pelloux, koji je ujedno i liječnik Hitne pomoći, nije bio na tjednom sastanku novinara svog časopisa na kojem su ubijeni njegovi kolege. Bio je na intervenciji zajedno s vatrogascima kad ga je kolega nazvao.

'Mnogi su već bili mrtvi. Pokušali smo spasiti druge'

- Nazvao me Jean-Luc, grafički dizajner, u 11.30 sati i rekao mi da dođem jer me trebaju. U tom trenutku nisam imao pojma što se događa. Mislio sam da se šali - ispričao je shrvan emocijama Pelloux u intervjuu za iTélé. Kaže da je među prvima stigao na mjesto napada: 'Mnogi su već bili mrtvi. Pokušali smo spasiti druge'.  

'Siguran sam da se Charb ustao i nazvao ih idiotima'

- Ubijeni muškarci i žene su bili izvanredni ljudi koji su se borili protiv rasizma. To su bili tako dobri ljudi. Izgubio sam svoje - ispričao je prekinut jecajima i dodao: 'Siguran sam da se Charb ustao i nazvao ih idiotima'.

'Pisat ćemo svojim suzama...'

- Došao sam danas ovdje kako bi rekao da će časopis nastaviti s radom. Oni nisu pobijedili. Charb, Cabu, Wolinski nisu umrli uzalud. Postat ćemo još bolji. Ne znam kako, ali učinit ćemo to, pisat ćemo svojim suzama - rekao je Pelloux.

Idući broj Charlie Hebdoa imat će milijun primjeraka

Richard Malka, službeni odvjetnik časopisa 'Charlie Hebdo' najavio je u četvrtak da će se idući broj, koji izlazi slijedeći tjedan, umjesto redovne naklade od 60.000, printati u čak milijun primjeraka. Također, odvjetnik je rekao da će taj broj imati osam stranica, odnosno upola manje od uobičajenog.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • zeljkopž 09.01.2015.

    Tragedija. Ali, 1. sloboda izražavanja ne znači i sloboda vrijeđanja. 2. ako neka skupina kaže da je za njih neka stvar najveća uvreda i da su zbog tog spremni ubiti pa koji kufer ih neki idu vrijeđat? 3. nacisti su jako voljeli po židovima i njihovoj imovini crtat davidove zvijezde. Zar nije i to bila sloboda izražavanja?

  • Nebum Tirekel 08.01.2015.

    piši Patriče, piši dok ti se olovka ne oznoji! ispuni svoje pravo slobode govora, a mi ostali koji se možemo slučajno naći u tvojoj blizini se možemo samo nadati kako ćeš ispuniti novinarsku DUŽNOST pisanja s poštovanjem, bez izrugivanja i omalovažavanja. i garantiram, neće da bidne problema! piši patriče, piši do besvijesti i ispuni dano obećanje: budi bolji, nemoj ponavljat greške!

  • choopo 08.01.2015.

    Upravo kontra - umrli su uzalud!

Komentiraj...
Vidi sve komentare