To je to što me zanima!

Komentatori 24sata.hr: Vladu ćemo sigurno dugo sastavljati

Izlazne ankete potvrdile su MOST kao rastuću treću političku opciju. Božo Petrov držat će sudbinu Hrvatske u svojim rukama. Postavlja se pitanje tko su oni uopće?
Vidi originalni članak

Iako je predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko prognozirao dvotrećinsku pobjedu, prema izlaznim anketama, HDZ nikako nije na tom putu.

- Ne znam je li ijedna anketa prognozirala samo 56 mandata za HDZ - podsjeća Klauški

S druge strane, rezultati izlaznih anketa zapravo su povoljne za SDP i lijevu koaliciju. Svaki ishod, koji nije grozan, vrlo je povoljan na Zorana Milanovića, jer u najmanju ruku ostaje šef SDP-a, možda i više od toga ...- komentirao je Boris Rašeta

LIVESTREAM:

"Za skok Mosta zaslužna ekstremna retorika HDZ-a"

Tomislav Karamarko u prvim je mjesecima na čelu stranke zaoštravao svoju retoriku, kako bi učvrstio poziciju, ali i izgladio odnose s pravašima. Problem leži u tome što od tad nije ponudio ništa novo, već se ponavljao do kraja kampanje. Upravo je to bio kamen spoticanja za konzervativne, no napredne glasače, koji su umjesto HDZ-a ipak odabrali MOST, slažu se naši komentatori.

- Problem je u tome što mi ne znamo točno tko je MOST. Kako će oni raspodijeliti svoje mandate unutar konfederacije, kojom su se sami proglasili, vjerojatno još ni sami ne znaju, a samim time niti njihovi glasači- naglasio je Klauški

No ipak, ovo su tek prve ankete, što znači da će se stanje na obje strane korigirati. Ono što je pomalo iznenađujuće, osim uspjeha MOST-a, je neuspjeh ORaH-a, Josipovića i Čačića, ali i HDSSB-a.

Većina postizbornih kombinacija bit će izdaja birača

Komentatori 24sata.hr podsjećaju na predizborna obećanja i zavjetovanja izbornih čelnika. Dok je Božo Petrov kod javnog bilježnika ovjerio potvrdu o nekoaliranju sa vodećim strankama, a Živi zid, ORaH, i ostale manje stranke tražile su potpuno poštivanje njihovih zahtjeva ukoliko ih netko pozove u Vladu.

Ono što bi, u svakom slučaju, bilo paradoksalno, bilo bi to da Karamarko i Milanović sjednu za stol i oforme vlast, složili su se komentatori, ali i dodali kako bi to svakako ipak bilo nezamislivo.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Cipelcug 09.11.2015.

    Od novoizabranih političara ne očekujemo: međusobno prigovaranje, spočitavanje, podbadanje i izgovaranje na prethodne mandate, OČEKUJEMO: suradnju pozicije i opozicije, kontruktivne primjedbe i prijedloge te rješavanje problema na dobrobit svih građana. Ljudi da li je ovo moguće?

  • zigazigiczigosan 09.11.2015.

    neznam de je nestao covjek 365 dana u 3 smijene idemo delat,poso treba prosirit na cijelu hrvatsku jer su ti i takovi resursi jos iskoristivi zagreb je iscjedjen idemo dalje

  • Baba Vanga78 09.11.2015.

    novi hdz uz most trebao bi uraditi te reforme ali prvo gdje su složni smanjiti plaće saborskim zastupnicima i eto izlazimo iz krize...

Komentiraj...
Vidi sve komentare