To je to što me zanima!

Komšić platio sve zaostale članarine i napustio SDP BiH

Vrijeme je da se SDP vrati na ono što je obećavao građanima 2010. Mora se znati da ne može postojati stranka i osobni interes koji su bitniji od države, kaže Komšić
Vidi originalni članak

Željko Komšić napustio je SDP BiH. Platio je sve zaostale članarine i zatražio od predsjednika SDP-a Novo Sarajevo Faruka Efendića da ga izbriše iz članstva stranke. Uz to što je član Predsjedništva BiH, Komšić je i podpredsjednik SDP-a.

Podsjetimo, Komšić je u petak napustio sjednicu Predsjedništva SDP-a, a portal Klix.ba saznaje da je situaciju na sjednici Predsjedništva SDP-a dodatno "podgrijala" izjava Damira Hadžića, trenutnog ministra prometa i komunikacija BiH.

Hadžić je navodno kazao da bi, u slučaju kada bi trebao birati između stranke i države, uvijek izabrao stranku, a upravo ta rečenica dodatno je razljutila Komšića.

- Vrijeme je da se SDP vrati na ono što je obećavao građanima 2010. godine. Svi moraju znati da ne može postojati stranka i osobni interes koji su bitniji od države. Ukoliko ne dođe do promjene, onda je vrijeme za neke nove poltičke procese i političke činjenice u BiH -  smatra Komšić.

Komšić je u ožujku ove godine rekao kako ''ovako više ne ide'' te podnio neopozivu ostavku na sve dužnosti u stranci. No, nakon dva dana, neopoziva ostavka je povučena. Več se ranije nagađalo kako bi Komšić mogao osnovati novu političku stranku.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kadmonadam 24.07.2012.

    i brod im tone tone tone hehehehehehehehe uh sto uzivammmmmmmm

  • Marko Vu 24.07.2012.

    Rijetko pošten političar.

  • rezucka 24.07.2012.

    nažalost i naši neki SDP-eovci imaju na prvom mjestu stranku,a onda interes naroda,to ti se zove Stranačka stega................

Komentiraj...
Vidi sve komentare