To je to što me zanima!

Konačna odluka: Mamić neće biti izručen iz BiH u Hrvatsku

Mamić ne može biti izručen s obzirom da je međudržavni sporazum o izručenju između BiH i Hrvatske potpisan u studenom 2012. godine, a kaznena djela za koja je on osuđen počinjena su prije tog razdoblja
Vidi originalni članak

Bosna i Hercegovina neće izručiti Zdravka Mamića Hrvatskoj, koja traži njegovo izručenje na temelju tjeralice Županijskog suda u Osijeku, nakon što je nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora. 

Tu odluku Žalbenog odjela Suda BiH Dnevnom Avazu potvrdila je tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Bosiljčić.

Ranije ovog mjeseca Izvanraspravno vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je zaključak kojim je utvrđeno kako ne postoje zakonske pretpostavke za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj na temelju presude kojom je pred Županijskim sudom u Osijeku osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz "Dinama". 

- Izvanraspravno vijeće Suda BiH uvažilo je mišljenje sutkinje za prethodni postupak Suda BiH i donijelo rješenje kojim je utvrđeno da nisu ispunjene pretpostavke za izručenje Zdravka Mamića u Hrvatsku. Sukladno članku 45. stavak 1. Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima 19. srpnja 2018. godine cijeli spis je dostavljen vijeću Prizivnog odjela Suda BiH na konačnu odluku - stojalo je u pisanom očitovanju suda. 

Na ročištu održanom ranije ovog tjedna zastupnica Tužiteljstva BiH Gordana Bosiočić konstatirala je kako Mamić ne može biti izručen s obzirom da je međudržavni sporazum o izručenju između BiH i Hrvatske potpisan u studenom 2012. godine, a kaznena djela za koja je on osuđen počinjena su prije tog razdoblja te bi izručenje u njegovu slučaju značilo retroaktivnu primjenu tog ugovora, što nije dopušteno.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • tutek 27.07.2018.

    Znači ispada da je nakon 2012. godine prava poštenjačina, odnosno nakon toga se ne tereti za ništa? Očito ima dovoljno da može "podmazati" gdje god zatreba. Iskreno, ja ga ni ne želim gledati u Hr. Manje štete ako se ne vrati nego plaćati mlijunske sudske troškove i gledati podmitljive odvjetnike kako ga brane.

  • Mali Ali1 27.07.2018.

    Super. Mamic rjesen. Od tamo nek kmeci.

  • ćeprolje 27.07.2018.

    Sva banda pobježe u bosnu

Komentiraj...
Vidi sve komentare