To je to što me zanima!

Konačno: Nakon nepunih mjesec dana, policija preuzela kontrolu na ulicama Ottawe

Od kraja siječnja stotine vozača kamiona kampirale su ispred zgrade parlamenta negodujući protiv odluke o obveznom cijepljenju protiv covida-19 ako žele prijeći kanadsko-američku granicu
Vidi originalni članak

Nakon odvlačenja kamiona i uhićivanja prosvjednika policija je u nedjelju gotovo u potpunosti preuzela kontrolu u središtu Ottawe koja je 24 dana bila paralizirana zbog prosvjeda vozača kamiona nezadovoljnih zdravstvenom politikom kanadske vlade.

ODVUKLI 53 VOZILA Policija čisti ulice Ottawe: Od petka uhitili 170 prosvjednika, koriste suzavac i šok bombe

Vlasti su izvijestile da su uhitile 190 prosvjednika i odvukle gotovo 80 vozila koji su tjednima svirali svojim sirenama.

Od kraja siječnja stotine vozača kamiona kampirale su ispred zgrade parlamenta negodujući protiv odluke o obveznom cijepljenju protiv covida-19 ako žele prijeći kanadsko-američku granicu.

Prskajući prosvjednike paprenim sprejom i rušeći njihova improvizirana skloništa, policija je početkom vikenda povisila ton, ocijenivši da je vrijeme da prosvjednici odu. Pošto su rastjerali većinu njih, oko zgrade parlamenta postavili su ogradu.

DOVELI I KONJICU Kanadska policija ulice Ottawe čisti od prosvjednika: Četvero glavnih organizatora u pritvoru

Vlasti su u nedjelju ipak upozorile da se policijska akcija "nastavlja".

"Obećali smo ovog tjedna da ćemo osloboditi naše ulice i vratiti ih stanovnicima", rekao je Steve Bell, policijski načelnik Ottawe, na tiskovnoj konferenciji. "Svakim satom smo bliže tom cilju".

U nedjelju je samo šačica prosvjednika još bila na ulicama u središtu grada.

PROTIV COVID MJERA Ottawa: Policija uhitila brojne prosvjednike i tegli kamione koji su zablokirali promet

Odbijajući priznati poraz, mnogi među njima su rekli da će se i dalje boriti za potpuno ukidanje restrikcija u zemlji koje su među najstrožima u svijetu. Neke su ovih dana već ublažene.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • ponosno.antifasistican 21.02.2022.

    oh kako je to tolerantno, otvorenoumno pa čak i progresivno. u kanadi svi imaju pravo glasa i slobodu govora pod uvjetom da ponavljaju mantre trenutno uhljebljenih polit parazita. bas nekako tolerantno

  • Samuro 21.02.2022.

    ''Demokracija''

  • ANENIONS 21.02.2022.

    đoković vs karabatić

Komentiraj...
Vidi sve komentare