To je to što me zanima!

'Franak' je kazneno prijavio banke, Rohatinskog, Vujčića...

Udruga Franak kazneno je prijavila sedam banaka, predsjednike njihovih uprava, te dva guvernera HNB-a. Podigli su i ustavnu tužbu, a Hrvatsku su prijavili Komisiji
Vidi originalni članak

Udruga Franak na konferenciji za novinare u četvrtak objavila je kako su podnijeli kaznene prijave protiv sedam banaka i njihovih predsjednika uprave.  Podigli su prijave i protiv bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog i aktualnog Borisa Vujčića jer ''nisu koristili mehanizme za stabilnost tečaja''. 

Uz to, prijavili su i Republiku Hrvatsku i sve njene pravosudne institucije Europskoj komisiji i Europskom parlamentu jer kao članica EU nije prihvatila njihov model zaštite građana. 

Također, podnijeli su i ustavnu tužbu.

Iz Udruge su istaknuli kako je ukupan iznos preplaćenih kamata na kredite u švicarskim francima 2,27 milijardi kuna ili 430 milijuna švicarskih franaka. Iz Franka od Sabora traže da prije ljetne stanke donese zakon kojim bi se te kamate vratile. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Ništanovo 12.06.2015.

    Bravo to je trebalo odavno napraviti, samo briga njih za tužbe. Namlatili se oni love, od predsjednika uprave banaka do guvernera. Kad im je država omogućila da rade to što rade ne boje se oni ničega i nikoga. Te iste banke u svojim matičnim zemljama sigurno to ne rade, samo smo mi bili pametni i prodali sve svoje banke strancima i ostavili jednu koja se koprca. Kada bi mi bili pametni i svu lovu iz stranih banaka prebacili u HPB, onda bi se bankari i HNB malo zamislili, ovako rade kako rade - lopovi.

  • 11.06.2015.

    Bio sam na prosvjedu pa sam i sad uz Vas samo naprijed Sokolovi moji....

  • Mozak na paši 1986 11.06.2015.

    to je mafia samo pogledajte imovinu tih vice guvernera banaka ,prešišali su po bogatstvu i onih 200obitelji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare