To je to što me zanima!

Konkurencija Sinjskoj alci: U Komarni se igra Svinjska alka!

Ovo je već druga po redu, a organizira je Udruga Komarna. Kažu, 'malo' se razlikuju od Sinjske alke. Ne sjeda se na konja već u karijole, za kontinentalce - u tačke
Vidi originalni članak

Na jugu Hrvatske, u malom dalmatinskom mjestu Komarna u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u petak 8. kolovoza 'igra' se - Svinjska alka . Ovo je već druga po redu, a organizira je Udruga Komarna. Kažu, 'malo' se razlikuju od Sinjske alke. Ne sjeda se na konja već u karijole, za kontinentalce - u tačke.

- Gađa se u sridu. Igrač prvi, koji gura karijole, mora imati manje od 80 kilograma, a drugi, onaj u karijolama, više od 90. Ako je žena, mora imati 80 kilograma - kažu nam u Udruzi, pravila su stroga.

Lani je bilo više od tisuću navijača , što domaćih, što turista. Ove godine očekuju ih najmanje dvije tisuće . Zato su za njih pripremili - stotinu litara koktela, 100 kg srdela, 300 litara piva, vatromet, majice, šalice, krafne... Sve je besplatno . I hrana i piće i smijeh i veselje.

- I ovo se gađa u sridu, ali svinjske glave. Cilj nam je Alku postaviti na Pelješki most, a novac za karijole dobit će iz EU fondova - rekao je Mirko Stojić iz Udruge Komarna koji ima ozbiljne planove.

I ovo valja vidjeti i zabaviti se, najesti i napiti se. Krenite prema dolini Neretve i zaustaviti se u Komarni u petak u 20 sati.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • smilodon 08.08.2014.

    ne kužim zakaj je svinjska? jel se to možda aludira na ljude u tačkama (težina) ? žene moraju imati više od 80, a muški više od 90 kila, pa ono debeli ko svinje ili je nekaj drugo u pitanju!

  • rumjacks 07.08.2014.

    Čobanković ispunjava sve uvjete za učesnika, preko 160 kg, mirna ruka, oštar vid, ćestitost i poštenje, rođeni alkar

  • matura 07.08.2014.

    Dolazi i Kolinda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare