To je to što me zanima!

Konobar Karlo po Zagrebu krao stvari iz auta: Jedna od krađa ugrozila je nacionalnu sigurnost

Karlo je ovih dana proglašen krivim i osuđen na dvije godine zatvora: deset mjeseci bezuvjetno, a 14 mjeseci uvjetno. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti
Vidi originalni članak

Konobar Karlo (28) od sredine do kraja 2020. godine 'operirao' je po Zagrebu. Tražio je nezaključane automobile po ulici iz kojih bi onda krao vrijedne stvari. Ukupno je opljačkao pet automobila iz kojih he uzeo sve što je u njima pronašao.

Jedna od tih krađa mu je, pak, za vrat natovarila tajne službe. Naime, u studenom 2020. u večernjim satima na Čulinečkoj cesti u Zagrebu naletio je na otključani automobil u vlasništvu agenta i pripadnika službe za nacionalnu sigurnost. Karlo je iz automobila otuđio torbicu u kojoj su se nalazili osobni dokumenti. U torbi je agent držao i značku i iskaznicu Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost RH te čak tri kartice za ulaz u strogo štićeni objekt Ureda VNS-a u Jurjevskoj ulici u Zagrebu. 

PREVARANTICE BEZ SKRUPULA Šokirani Zagrepčanin: 'Došle su mi u stan na piće. Uzele su mi Tuđmanov orden! Muka mi je...'

Time je privukao pozornost tajnih službi koje su se s policijom ozbiljno primile posla te mu vrlo brzo ušle u trag.

Karlo je ovih dana proglašen krivim i osuđen na dvije godine zatvora: deset mjeseci bezuvjetno, a 14 mjeseci uvjetno. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

SA SUDA U OSIJEKU Fatalna šogorica u bijegu: Slavonca namamila iza trgovine te milujući ga ukrala 27.000 kn

- Kao olakotne okolnosti na strani optuženog sud je cijenio priznanje kaznenih djela, čime je ubrzao i olakšao okončanje ovog kaznenog postupka te izraženo žaljenje i kajanje zbog počinjenih kaznenih djela. Osim toga, on je otac malodobnog djeteta, zaposlen i ostvaruje redovita mjesečna primanja te je u vrijeme počinjenja ovih kaznenih djela bio kazneno neosuđivan - navela je sutkinja tijekom izricanja presude, prenosi Danica.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MoreMore 07.11.2023.

    A i taj agent je neki "specijalac" cim ostavlja takve stvari bez nadzora u otkljucanom automobilu. Trebalo bi i njega malo istraziti

  • gojko ercegovac 06.11.2023.

    Koliko godina bi trebao dobiti todoriicc on je pokrao hr

  • __Che__ 06.11.2023.

    uffff sitna kradja pa 2 godine,al je skugor onda naj....ili....?

Komentiraj...
Vidi sve komentare