To je to što me zanima!

Kontić i Valentić: Nismo sudjelovali u likvidacijama

U sudnici Županijskog suda pojavio se i iscrpljeni Glavaš, kojemu se, s još šestero suoptuženika, sudni za ratni zločin nad civilima u Osijeku 1991.
Vidi originalni članak

Sudac Željko Horvatović kazao je kako su Glavaša 3., 4. i 6. siječnja pregledali sudsko-medicinski vještaci Vladimir Gašparević i Vera Folnegović-Šmalc i da su zaključili da je sposoban za raspravu. U nastavku rasprave obranu su iznijeli petookrivljeni Dino Kontić i šestookrivljeni Tihomir Valentić. Odbacili su optužbe da su sudjelovali u odvođenju, mučenju i likvidacijama građana srpske nacionalnosti u Osijeku 1991. Kontić je kazao kako je Radoslav Ratković, kojeg su 1991. pokušali ubiti na obali Drave, kazao kako ga nikada nije vidio. Dodao je i kako je Glavaša poznavao kao i cijeli Osijek te da se prvi put s njim susreo u hodniku osječkog zatvora.
- Do tada s njim nisam kontaktirao niti progovorio niti jednu riječ- kazao je Kontić. I Valentić je kazao kako je čuo za njega, ali da nikada s njime nije prozborio niti riječ. Glavaš je i jučer koncentrirano pratio raspravu. Sudac Horvatović odbio je zahtjev odvjetnika šestookrivljenog Tihomira Valentića da ga pusti i z pritvora i dozvoli mu da se brani sa slobode.
Branimir Glavaš je zbog dvomjesečnog štrajka glađu zdravstveno jako loše. Do jučer je boravio u na liječenju u KB-u Dubrava, a na vlastiti je zahtjev vraćen u zatvorsku bolnicu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • saras 07.01.2008.

    koga vise briga za j.... glavasa?

  • tsarcevi 07.01.2008.

    ovo se pretvara vec u lakrdiju. to njegovo velicanje, oke dok je bio rat trebao nam je,i sto je cistio osijek o petokolonasa .. ja sam na njegovoj strani! i za to cu uvijek biti ne sam na njegovoj vec uvijek, mozda jesam nacionalista... al prosao sam rat i sto sam bio topovsko meso cetnicima i partizanima.... stoga njegovu stranu drzim; a sto se previse oteo kontroli hdza je druga prica. i sto ga hoce makniti, a ovi hdssba hoce uci u sabor pa da dobije imunitet...pa on je dijabeticar on je po svim bolnickim praivlima trebo biti mrav covjek, kako seceras moze gladoovat tako dugo i da ne umre? sprdacina teska, i jos su mi gori ti novinari koij stalno pisu o njemu koda ga velicaju.... SPRDACINA. ak treba riknit nek rikne vise .. onda ce ga svi oplakivat jer ga je jebeni sistem ubio, a to sto mi radimo za 1798kn nikog nije brige .. samo je jebena borba za fotelje ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare