To je to što me zanima!

Kontra i Iskorak: Policija najviše krši ljudska prava

Najozbiljnije kršenje ljudskih prava za udruge Kontra i Iskorak je postupanje policije na Zagreb Prideu 2007. kad nisu prijavili napadače
Vidi originalni članak

Predstavnici Pravnog tima udruga Iskorak i Kontra istaknuli su u novom izvješću o stanju ljudskih prava seksualnih i rodnih manjina u prošloj godini kako su vidljivi pozitivni pomaci. Ipak, kao najozbiljnije kršenje ljudskih prava izdvojili su postupanje policije na manifestaciji Zagreb Pride 2007. Policija tada nije podnijela nijednu kaznenu prijavu za napad na sudionike Pridea unatoč velikom broju evidentiranih slučajeva fizičkog nasilja koji su policiji i prijavljeni. Policija nema namjeru sankcionirati zločine iz mržnje nad seksulanim i rodnim manjinama niti, zaključuju u Kontri i Iskoraku, homofobične ispade u vlastitim redovima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Gnome 25.02.2008.

    Buzdo odličan, sjedni (5) !

  • vemi 25.02.2008.

    BRAVO BUZDO!! I što su to sad pak \"rodne manjine?\" Stalno izmišljaju neke klasifikacije, razrede i podrazrede, a svi spadaju u jednu te istu skupinu svejeba! I to je cijela filozofija! Ni \"pride\" ni \"shame\", nego ubodi gdje stigneš!

  • buzdovan 25.02.2008.

    Poštovani neznamkakobihvasnazvao, kakvo pravo na normalno odrastanje imaju moja djeca koja gledaju buzorante u tangicama u centru Zagreba i pitaju me zašto se dva brkata stričeka ljube i drže za ruke!? Kakva prava imaju po meni normalno spolno orijentirani građani? Tko njih štiti od vaših samo vama svrsishodnih parada? Jer, između homofoba i onih sa poremećajem seksualnosti biram one prve... Oni su opasni trenutno, a vi ste najveća opasnost ljudske vrste dugoročno gledajući!

Komentiraj...
Vidi sve komentare