To je to što me zanima!

Kontroverzno: Učenici trebaju razoružati napadača u školi?

Američke škole pripremaju svoje učenike kako se ponašati u slučajevima napadača u njihovoj školi. U 2014. bilo je 40 pucnjava u školama, a ove godine do sada 20
Vidi originalni članak

Ponukani sve većim brojem naoružanih napada, američke škole pripremaju svoje učenike kako se ponašati u takvim slučajevima, javlja Business Insider. Naime, u 2014. godini bilo je 40 pucnjava u školama, a 20 do sada u ovoj godini.

Lokalna policija im na satovima daje poduke, a kako se ponašati mogu vidjeti i u instrukcijskim videima.

Mnoge američke škole u takvim situacijama koriste tzv. ALICE program (Alert-Lockdown-Inform-Counter-Evacuate), koji se svodi na uzbunu, zaključavanje škole, informiranje, kontranapad i evakuaciju.

No, program je donekle kontroverzan jer potiče učenike da se, ako im to prilike dopuste, kolektivno suprostave napadaču i pokušaju ga razoružati i zadržati do dolaska policije.

Jedan takav instrukcijski video pogledajte ispod.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • arwin 09.10.2015.

    Zabrana oružja ne bi stvar promijenila na bolje jer oni koji ga namjeravaju koristiti u kriminalne svrhe će ga uvijek imati a biti će uskraćeno onima koji ga koriste za samoobranu. Uostalom narod Izraela, Švicarske i Norveške je daleko bolje naoružan pa ovakvih napada uglavnom nema. U USA je riječ o bolesnom društvu i načinu života koji provocira ovakve pojave.

  • arwin 09.10.2015.

    Hi, hi ,hi... Trijumf demokracije. Nema šta, društvo "slobode, ravnopravanosti i demokracije" na primjeru USA upravo briljira. Srećom, uz zalaganje naših demokratski izabranih političara mi im toliko virimo iz g....e da još malo pa će tako biti i kod nas.

  • Sluga Janko 09.10.2015.

    Skočiti kroz prozor kad se čuje pucnjava u školi prije nego je netko naoružan došao na vrata razreda jer ako dođe na vrata i počne pucati po razredu stvarno koja bi obrana bila pa neće se nitko stići niti pomoliti u razredu a kamo li što drugo poduzeti i još ako ima Uzi i počne rafalno pucati po razredu

Komentiraj...
Vidi sve komentare