To je to što me zanima!

Konzum tražio izuzeće suca Kolakušića 'zbog pristranosti'

Konzum je zahtjev za izuzećem Kolakušića podnio Trgovačkom sudu, zahtijevajući od predsjednice suda Nade Nekić Plevko da, bez odgode, donese rješenje o njegovom izuzeću
Vidi originalni članak

Konzum je zatražio izuzeće suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mislava Kolakušića u stečajnom postupku pokrenutom temeljem prijedloga tvrtke Ovum.

Kako navode, postoje okolnosti koje dovode u sumnju nepristranost suca Kolakušića.

Konzum je zahtjev za izuzećem Kolakušića podnio Trgovačkom sudu, zahtijevajući od predsjednice suda Nade Nekić Plevko da, bez odgode, donese rješenje o njegovom izuzeću.

U podnesku, kojeg je potpisao direktor Teo Vujčić, podsjećaju da je Trgovački sud 10. travnja donio rješenje o otvaranju postupka izvanredne uprave nad društvom Agrokor te Konzumom "kao povezanim i ovisnim društvom Agrokora" i navodi da zakon propisuje da se stečajni postupci u takvim slučajevima obustavljaju nakon otvaranja postupka izvanredne uprave.

Tvrtka Ovum zatražila je, podsjetimo, 31. ožujka pokretanje stečajnog postupka nad Konzumom zbog prezaduženosti i neplaćenog dospjelog duga od 9,5 milijuna kuna, a komentirajući mogućnost otvaranja stečajnog postupka u Agrokorovim tvrtkama, a Kolakušić je upozorio da je Uprava Agrokora već davno trebala pokrenuti stečajni postupak.

- Dva su razloga za stečaj - prvi preduvjet je prezaduženost, a taj stečajni uvjet već je davno nastupio i Uprava je bila dužna pokrenuti postupak. Drugo je blokada računa duža od 60 dana. Ako je ispunjen samo jedan, a vidimo da jest već davnih dana, stečaj je već trebao biti pokrenut - rekao je Kolakušić.

344982555 Konzum Traži Izuzeće Kolakušića by Ivana Zivko on Scribd

Idi na 24sata

Komentari 28

  • dubioza123 12.04.2017.

    Dno dna konzum nas krade i jos dirigira za to smo ginuli za takvo sranje jel to nas plenkovic za...:a

  • Papatest 12.04.2017.

    Očevidno je da državi pošten sudac ne paše

  • PATRICIA 12.04.2017.

    Jedan od postenih sudaca i nekome zbog toga smeta.Kome?

Komentiraj...
Vidi sve komentare