To je to što me zanima!

Koprivnički Pevec u mraku jer je HEP isključio struju

Pevec centar u Koprivnici HEP-u duguje 49.000 kuna. Čak 88 radnika će se zbog toga smrzavati u trgovini. Radnici ne odustaju od svojih zahtjeva
Vidi originalni članak

Koprivnička elektra isključila je u srijedu struju koprivničkom prodajnom centru Pevec zbog 49.000 kuna duga. Radnici su nakon 14 dana štrajka ostali bez struje jer nisu plaćeni računi za studeni i prosinac. Zato će se njih 88 smrzavati do daljnjega, no ne odustaju od svojih traženja, tvrdi sindikalna povjerenica Snježana Đurašević i kaže da bi najveći problemi tek mogli uslijediti.
- Protuprovalni i protupožarni alarmi rade jer struju dobivaju od generatora, ali u njegovim spremnicima ima goriva za najviše 24 sata i ako se do tada ne nađemo rješenje vjerojatno će se aktivirati oba sustava. Protupožarni sustav će otvoriti sva vrata centra, a mogle bi se aktivirati i prskalice za gašenje požara, pa će centar biti poplavljen. Također, Centar više neće imati grijanje pa će popucati cijevi  - zaključuje Đurašević. Dodaje kako su o svemu tome obavijestili direktora Centra Dražena Kuštelega te su od njega tražili da se ispusti voda iz sistema. No nije im se odgovorilo na zahtjev. 
- Jedini smo Pevecov centar u Hrvatskoj kojem je isključena struja, ali ne odustajemo od traženja da nam se isplate tri plaće i da odemo u stečaj s preustrojem, čime bi se spasila radna mjesta. Ostalo nas je 88 i smrzavamo se, ali nećemo se predati - rekla je Snježana Đurašević.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • klaus1 17.12.2009.

    tog Kuštelegu vidim u KC,kako figurira s dvije \"zgodne\"pratilje po gradu.Očito tip nije svjestan da je još uvijek direktor Centra i ako se nešto desi mogao bi gadno naj...t.Jedino ako nije dobio razrješnicu ili otkaz?A usput pročitao sam da je Pevec angažirao nekakvu zaštitarsku službu?Pa tko to plaća,kad on ima samo\" košulju na sebi\"?E,Pevec,Pevec ne radiš dobro!

  • danijel_ck 16.12.2009.

    Ja trebam vesmasinu, pecnicu, plocu za kuhanje, napu, radijatore, cijevi i opremu za radijatore i grijanje, pvc stolariju i ostale stvari za kucu. Ako netko od radnika zeli zaraditi placu za 12 mjesec neka se javi. dogovorit cemo se. LIjepi pozdrav!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare