To je to što me zanima!

KORAK 2. - Posebna polja za zaposlene s honorarom

Ovo je stranica za sve koji su bili u nadzornom odboru, primali su autorsku naknadu ili honorar kao novinar, sportski sudac, umjetnik ili sportaš
Vidi originalni članak

Ivan Ivić je ispunjavajući poreznu prijavu preskočio stranice tri i četiri jer nema samostalnu djelatnost. No u 2008. godini honorarno je kao agent radio za osiguravajuću kuću, koja mu je poslala potvrdu o uplatama. Zato će na šestoj stranici u polju Drugi dohodak potražiti prostor za primanja agenata. Ondje će s potvrde prepisati iznos primitaka, doprinosa, dohotka te plaćenog poreza i prireza. Ukupni dohodak te porez i prirez još će jednom prepisati u polju 4.6.9. Na stranici 9. Ivić će još jednom prepisati iznos plaćenih premija osiguranja u polju broj 6.
Na kraju u polje broj 7. važno je napisati koje sve dokumente porezni obveznik prilaže. Uz potvrde svih poslodavaca, banke o plaćenim kamatama na kredit i osiguravatelja o plaćenim premijama osiguranja, Ivić još mora priložiti preslik osobne iskaznice i kupoprodajni ugovor za stan te ugovor o kreditu za kupnju stana. Uz to, treba još priložiti izjavu da je taj stan njemu i supruzi prvi stambeni prostor. Tražio je i olakšicu za djecu, pa prilaže izvod iz Matice rođenih za oba mališana.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare