To je to što me zanima!

'Korona kriza, sezona grijanja, a neki genijalac se sjetio da se sad prelazi na novi TV signal'

Mostovi zastupnici pozvali su Vladu da osigura umirovljenicima i socijalno ugroženim skupinama naknadu troškova za DVB-T2 uređaje. Kriza je, a još k tome, naglasili su, i sezona grijanja, koja je ljudima dodatan trošak
Vidi originalni članak

U vrijeme dok nam državom i svijetom hara koronavirus, dok bilježimo rekordan broj zaraženih, neki se genijalac dosjetio da bi bilo pravo vrijeme za prelazak na novi TV signal, famozni DVB-T2 signal, poručili su u Saboru zastupnici Mosta naglasivši kako to najviše pogađa umirovljenike.

- U vrijeme kad bi nam stariji ljudi, imuno kompromitirani, morali biti doma i čuvati se zaraze, mi ih tjeramo da izlaze u trgovine tražeći DVB-T2 prijemnike i prikladne kabele - poručio je Nikola Grmoja napomenuvši kako se na novi signal prelazi u trenutku kad je počela sezona grijanja, koja za građane ionako znači dodatni trošak.

Stoga su pozvali Vladu da osigura umirovljenicima i socijalno ugroženim skupinama naknadu troškova za DVB-T2 uređaje. 

- Tu se radi o iznosu od oko 300 kuna, a znamo koliko su umirovljenicima male mirovine. Nikome nije palo na pamet da mnogi građani nemaju tih 300-tinjak kuna kako bi mogli pratiti TV program, koji im je jedini izvor informacija - istaknuli su. 

Na rebalans proračuna su podnijeli i amandman vezan za taj problem, koji su vladajući odbili. 

- Razočarala me bešćutnost ministra Marić koji je glatko odbio ovaj amandman. I nadam se da ta bešćutnost Vlade neće prijeći na saborske zastupnike. Kod glasanja o rebalansu očekujem od svih kolega, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, da podrže ovaj amandman ili pozivam Vladu da oni ovaj problem riješe najugroženijim ljudima - rekao je Miro Bulj, koji procjenjuje da bi se radilo o 20 milijuna kuna za pomoć ugroženim skupinama u rješavanju tog pitanja.

- To je minimum koji mogu napraviti u ovoj Covid krizi za one s najmanjim primanjima - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • dulkenmann 14.11.2020.

    Sanaaderuuu vrati paree i Božić 2010 koji si ukrao

  • japanokinezjapano 10.11.2020.

    Kako bi lijepo bilo da niko ne nabavi taj uređaj pa neka sebi emitiraju.

  • Smoke_on_the_Water 10.11.2020.

    Miro Bulj - najveći borac za demografsku obnovu nema djece, "ni kućeta ni mačeta" kako se "narodski" kaže. Najveći borac za poljoprivredu, dijete sa sela iz seljačke obitelji nije nikada uzorao niti jednu brazdu ili zasadio jedan kumpir. Koji je njemu .......

Komentiraj...
Vidi sve komentare